Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic: "Tenisul scoate la iveală cele mai rele laturi ale caracterului meu"

Cristian Mihală

Publicat 01/02/2023 la 09:55 GMT+2

Novak Djokovic a admis că uneori devine foarte agresiv pe teren, mai ales atunci când jocul nu îi funcţionează la capacitate maximă. Nole se frustrează, având standarde foarte înalte, iar asta se reflectă în comportament.

Novak Djokovic.

Credit imagine: Getty Images

Deşi a defilat spre titlul cu numărul 10 de la Australian Open (trofeu care l-a adus la egalitate, în clasamentul tuturor timpurilor, cu Nadal - 22 de Grand Slamuri), Nole a avut câteva momente în care nervii i-au întunecat judecata.
De-a lungul turneului, sârbul şi-a pierdut de doar 6 ori serviciul (record personal egalat), dar asta nu l-a împiedicat să se exteriorizeze. Presiunea era mare pe Novak, în contextul expulzării sale din 2022, dar şi al accidentării suferite înainte de startul competiţiei. Inclusiv în finală, Djokovic a avut un moment de rătăcire, reproşându-i ceva lui Goran Ivanisevic, antrenorul din loja sa.

Djokovic îşi face mea culpa pentru ieşirile nervoase

După câteva zile de reflectare, Nole a înţeles că are un comportament prea dur uneori, dar totul vine din spiritul de gladiator şi din standardul foarte înalt pe care îl aşteaptă de la jocul său.
"Vă mulțumesc că m-ați susținut, vă mulțumesc că m-ați tolerat în vremuri bune și rele. Le sunt recunoscător tuturor care mi-au fost aproape, de la fani la membri echipei mele, în frunte cu Goran. Acest sport scoate uneori la iveală cele mai rele laturi ale caracterului meu. Vă mulţumesc că nu mă învinovățiți când sunt așa", a spus Djokovic, citat de welovetennis.fr.
Cu succesul de la Australian Open, Djokovic a redevenit lider mondial şi şi-a început a 374-a săptămână în fruntea clasamentului ATP. Dacă va rămâne acolo până pe 20 februarie, Nole o va egala pe Steffi Graf, în fruntea clasamentului all-time de săptămâni petrecute ca lider mondial. O săptămână mai târziu (27 februarie), sârbul are ocazia să o depăşească pe legendara tenismenă din Germania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo