Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsitsipas abia aşteaptă finala Australian Open: "E visul meu de mic copil să fiu numărul 1 în lume"

Cristian Mihală

Publicat 27/01/2023 la 09:26 GMT+2

Stefanos Tsitsipas a comentat pe scurt partida cu Khachanov, din semifinalele Australian Open şi a prefaţat marea finală, de duminică.

Australian Open : Interview on court of Tsitsipas after his win over Khachanov

Credit imagine: Eurosport

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în finala de la Australian Open 2023, după ce a trecut în patru seturi de Karen Khachanov, scor 7-6, 6-4, 6-7, 6-3. Sportivul elen a avut ocazia să închidă partida în 3 seturi, dar a ratat două mingi de meci şi confruntarea putea să ia o altă turnură. Din fericire pentru el, Stefanos s-a adunat şi s-a concentrat şi mai mult, nepermiţând să îi scape victoria printre degete.
"A fost visul meu de copil să ajung să joc finala aici. De când l-am văzut pe Baghdatis jucând ultimul act aici am sperat că voi ajunge şi eu în aceeaşi ipostază. A fost un meci greu, nu am putut să închid în 3 seturi, deşi am fost aproape. M-am gândit la cât de mult am muncit să ajung în această poziţie şi m-am concentrat şi mai mult. Am avut şi sprininul publicului, asta m-a ajutat enorm să nu cedez în setul al 4-lea", a spus Tsitsipas la final.

Tsitsipas, despre finala de la Australian Open 2023

În ultimul act, grecul îl va întâlni cel mai probabil pe Novak Djokovic, în ceea ce va reprezenta reeditarea finalei de la Roland Garros 2021. Atunci, Nole revenea de la 0-2 la seturi, pentru a se impune, scor 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.
În joc va fi şi poziţia 1 în ierarhia ATP, pe care Alcaraz o va pierde după ce a fost obligat să declare forfait la Melbourne, din cauza unei accidentări. Tsitsipas a recunoscut că e visul lui de când a pus racheta în mână să urce pe locul 1 ATP, lucru la care va avea acces doar dacă se impune în ultimul act.
"Novak a jucat 9 finale aici, aşa că ce aş putea să spun? Cu Tommy am crescut, e din generaţia mea. Va fi o finală interesantă, indiferent de adversar, mai ales că e în joc şi numărul 1 ATP. Îmi place acest număr. Pentru astfel de momente am muncit din greu în carieră. Va fi o finală cu o însemnătate fantastică, era visul meu de copil să fiu numărul 1 în lume. Mă bucur că am această oportunitate în Australia", a mai spus grecul.
Tsitsipas are 6 meciuri din 6 câştigate cu Karen Khachanov. Grecul mai are procentaj de 100% doar cu De Minaur (8/8) şi cu Mikael Ymer (5/5). Au fost luate în considerare doar duelurile cu peste 5 întâlniri directe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo