Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander "se predă" în faţa lui Djokovic: "E ca un judecător în tribunal". Schimbările uluitoare sesizate

Cristian Mihală

Actualizat 30/01/2023 la 11:59 GMT+2

Mats Wilander e uimit de modul în care, la aproape 36 de ani, Novak Djokovic a fost capabil să îşi schimbe dinamica jocului. Sârbul evoluează precum tinerii din noua generaţie, doar că îi surclasează pe aceştia la toate capitolele.

Novak Djokovic (Open Australia 2023)

Credit imagine: Getty Images

Tenismanul sârb Novak Djokovic (5 ATP, favorit nr. 4) a câştigat duminică finala de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce în ultimul act l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3) cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5). Odată cu acest succes, campionul sârb, în vârstă de 35 de ani, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la competiţia de la antipozi, a obţinut al 22-lea său titlu de Mare Şlem, egalând astfel recordul rivalului său spaniol Rafael Nadal.
Nole a fost la un nivel impresionant la Melbourne, unde a cedat un singur set, în turul doi, în contextul în care atunci era accidentat. În rest, sârbul a uimit cu procentajul mingilor câştigate pe propriul serviciu şi cu forehandul uluitor, care a avut viteze medii cu 8 kilometri la oră mai mari decât la precedentele titluri ale lui Novak la AO. Wilander e impresionat de noua dinamică din jocul sârbului, care e capabil, în ciuda vârstei, să se reinventeze permanent.
"La 35 de ani, Djokovic a decis să joace ca și cum ar fi un campion modern. Federer și Nadal și-au schimbat, de asemenea, jocul, în ultimii ani: Roger, a stat mai mult aproape de linia de fund, în timp ce Rafa a fost mereu în căutarea unor soluții tactice pentru a nu fi nevoit să alerge prea mult. Novak i-a prins pe tineri la propriul lor joc şi i-a bătut: "Pot lovi mai tare pe forehand, pot lua mingea mai devreme, pot găsi zone mai bune la serviciu". Dintr-o dată, putem citi în ce direcție își dirijează jocul astăzi: un tenis mai fizic, mai violent. Este tot acelasi Djokovic, dar si-a modernizat şi mai mult jocul. În final, dă o impresie de superioritate rar întâlnită în istoria jocului. În afară de serviciul adversarilor, controlează absolut tot ce se întâmplă pe terenul de tenis. E ca un judecător în tribunal", a dezvăluit Mats Wilander pentru L'Equipe.

Wilander: "Djokovic vrea să bată toate recordurile"

Anterior intervenţiei din celebrul ziar francez, Mats Wilander vorbise la superlativ, în direct la Eurosport, despre prestațiile lui Nole, care îi motivează pe toți ceilalți jucători să își depășească limitele și este de părere că sârbul va mai cuceri în anii următori, alte turnee de Grand Slam.
"Tehnic, fizic, mental, duce standardele tot mai sus. Știm cu siguranță că nu va fi ultimul său titlu de Grand Slam, vrea să bată toate recordurile. Poate continua 2-3 ani la cel mai înalt nivel. Poate că nu va fi favorit la Roland Garros, dar la Wimbledon și la Australian Open, anul viitor, rămâne principalul favorit. Are 93 de titluri, 22 de Grand Slam, ca fost jucător trebuie să spun că ceea ce a reușit e incredibil", a dezvăluit Wilander, în studioul Eurosport.
Djokovic a revenit de azi în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut). "Nole" nu a putut participa la ediţia de anul trecut a Openului australian, câştigată de Nadal, sârbul fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid-19. Sârbul are, începând de duminică, 11-2 în meciurile directe cu Tsitsipas, ultimele zece dueluri fiind tot atâtea victorii ale sârbului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo