Daniil Medvedev s-a calificat în a doua lui finală de Grand Slam din carieră după ce a trecut de Stefanos Tsitsipas în penultimul act, scor 6-4, 6-2, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 10 minute de joc. Cu această victorie, rusul urcă pe locul 3 ATP, iar cu un titlu la Melbourne, Medvedev are toate șansele să urce până pe locul secund, chiar în spatele lui Novak Djokovic.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Medvedev a ajuns deja la 20 de victorii consecutive în circuitul ATP și pare imbatabil în acest moment. Mai mult, rusul a adunat și 11 victorii consecutive împotriva adversarilor din Top 10 ATP. Pentru rus, finala de duminică este o șansă uriașă să câștige primul lui titlu major. Deocamdată, are o singură experiență la acest nivel, în 2019, în finala de la US Open pierdută în fața lui Rafa Nadal.
Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
IERI LA 08:36

Australian Open 2021 | Daniil Medvedev, prima reacție după calificarea în finală

"Nu a fost deloc ușor pentru mine, și cu Rafa la fel s-a întâmplat, cred că am fost puțin speriat în setul trei, am fost rigid și tensionat. Sunt fericit că am reușit să-mi revin și să servesc bine în momentele dificile. Să fiu sincer, nu pot să răspund, încerc mereu să pun mingea în teren, nu știam dacă ajung în setul 4 ce se poate întâmpla, dar mi-am păstrat calmul, cu excepția game-ului în care mi-am pierdut serviciul. Cred că Tsitsipas a fost oboist, mai ales după meciul cu Rafa, însă a părut proaspăt în multe momente. Mi-am dat seama că dacă-l plimb pe teren îi va fi greu.
Am muncit din greu, sunt fericit cu ceea ce joc, sper să joc în continuare și să ajung într-o zi să fiu în locul tău și să iau interviuri. Înainte de Paris-Bercy mă simțeam oribil, nu-mi simțeam jocul deloc, dar sper să continui așa. Am avut un meci nebun la US Open cu Rafa, iar cu Nole sper să întorc în favoarea mea meciul. Nu am o preisune în finală, Djokovic e favoritul aici și vrea să-i ajungă din urmă pe Federer și Nadal. Voi intra pe teren și voi juca cât de bine voi putea. Novak este cel care are de pierdut în această finală", a spus Daniil Medvedev la interviul de pe teren.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13
Tenis
Reușită remarcabilă în circuitul masculin de tenis! Se întâmplă pentru a doua oară în istorie
23/11/2021 LA 13:11