Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas se întâlnesc pentru a șaptea oară în circuitul masculin de tenis, în semifinala primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open 2021, vineri, de la ora 10.30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Rusul conduce cu 5-1 la întâlnirile directe, iar până acum s-au mai înfruntat o singură dată în cadrul unui turneu major, la US Open, în 2018. Atunci, rusul s-a impus în patru seturi. Singura dată când grecul a câștigat un meci cu Medvedev s-a întâmplat în 2019, la Turneul Campionilor.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Chiar dacă pornește cu șansa a doua în semifinala de azi, Stefanos Tsitsipas va încerca totul pentru a se califica în prima lui finală de Grand Slam din carieră. Grecul știe că semifinala cu Daniil Medvedev va fi un test chiar și mai mare decât meciul din sferturi cu Rafael Nadal, asta pentru că rusul nu pare să aibă nicio fisură evidentă în joc. Tsitsipas a surprins la conferința de presă și a vorbit despre meciul de azi, din penultimul act.
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Stefanos Tsitsipas - Sebastian Baez
ACUM 2 ORE

Australian Open 2021 | Se ascut săbiile înainte de meciul Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas

"Corpul meu a acumulat mult mai multe la acest turneu, dar mă simt destul de bine, nu mă simt complet obosit înaintea semifinalei. Medvedev joacă simplu și eficient. Unii ar spune că e plictisitor, dar nu și eu, e foarte inteligent și te poate bloca în orice moment. Va fi fără îndoială unul dintre cele mai dificile teste", a spus Tsitsipas la conferința de presă înaintea semifinalei cu Medvedev.
Până în penultimul act, Daniil Medvedev a cedat doar două seturi și a trecut de jucători precum Vasek Pospisil, Roberto Carballes Baena, Filip Krajinovic (sârbul și-a adjudecat două seturi), Mackenzie McDonald și Andrey Rublev. De partea cealaltă, Stefanos Tsitsipas a ajuns în semifinale cedând patru seturi, dar a și beneficiat de un tur liber în optimile de finală. Grecul i-a învins pe Gilles simon, Thanassi Kokkinakis, Mikael Ymer, Matteo Berrettini (neprezentare) și Rafael Nadal, în sferturile de finală revenind de la 0-2 la seturi.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 21 ORE
Australian Open
Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"
16/01/2022 LA 11:50