Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2021 | Se ascut săbiile înainte de meciul Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas

Irina Aldea

Publicat 19/02/2021 la 08:00 GMT+2

Super-duelul dintre Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas ne va oferi al doilea finalist la Australian Open, acolo unde câștigătorul acestui meci este așteptat de liderul mondial din ATP și campionul en-titre, Novak Djokovic.

Stefanos Tsitsipas

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas se întâlnesc pentru a șaptea oară în circuitul masculin de tenis, în semifinala primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open 2021, vineri, de la ora 10.30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Rusul conduce cu 5-1 la întâlnirile directe, iar până acum s-au mai înfruntat o singură dată în cadrul unui turneu major, la US Open, în 2018. Atunci, rusul s-a impus în patru seturi. Singura dată când grecul a câștigat un meci cu Medvedev s-a întâmplat în 2019, la Turneul Campionilor.
Australian Open - UNIBET
Chiar dacă pornește cu șansa a doua în semifinala de azi, Stefanos Tsitsipas va încerca totul pentru a se califica în prima lui finală de Grand Slam din carieră. Grecul știe că semifinala cu Daniil Medvedev va fi un test chiar și mai mare decât meciul din sferturi cu Rafael Nadal, asta pentru că rusul nu pare să aibă nicio fisură evidentă în joc. Tsitsipas a surprins la conferința de presă și a vorbit despre meciul de azi, din penultimul act.

Australian Open 2021 | Se ascut săbiile înainte de meciul Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas

"Corpul meu a acumulat mult mai multe la acest turneu, dar mă simt destul de bine, nu mă simt complet obosit înaintea semifinalei. Medvedev joacă simplu și eficient. Unii ar spune că e plictisitor, dar nu și eu, e foarte inteligent și te poate bloca în orice moment. Va fi fără îndoială unul dintre cele mai dificile teste", a spus Tsitsipas la conferința de presă înaintea semifinalei cu Medvedev.
Până în penultimul act, Daniil Medvedev a cedat doar două seturi și a trecut de jucători precum Vasek Pospisil, Roberto Carballes Baena, Filip Krajinovic (sârbul și-a adjudecat două seturi), Mackenzie McDonald și Andrey Rublev. De partea cealaltă, Stefanos Tsitsipas a ajuns în semifinale cedând patru seturi, dar a și beneficiat de un tur liber în optimile de finală. Grecul i-a învins pe Gilles simon, Thanassi Kokkinakis, Mikael Ymer, Matteo Berrettini (neprezentare) și Rafael Nadal, în sferturile de finală revenind de la 0-2 la seturi.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo