UPDATE | Recorduri de audiență în Australia după finalele câștigate sâmbătă de Barty, Kyrgios și Kokkinakis.
Ash Barty a câștigat primul titlu de Grand Slam pe teren propriu pentru Australia după 44 de ani, iar fanii au savurat fiecare moment. Televiziunea care transmis turneul, Nine, a făcut un record de audiență! 3,5 milioane de australieni au văzut toată finala feminină în care Barty a învins-o pe Collins, cu un vârf de audiență pe finalul setului 2 de 4,2 milioane de oameni în fața televizoarelor. Asta înseamnă că unul din 4 australieni s-au bucurat pentru succesul lui Barty!
Internazionali BNL d'Italia
Mesajul transmis de Simona Halep, după eliminarea de la Roma: "Lupta continuă!"
12/05/2022 LA 12:24
De asemenea, finala de dublu masculin în care australienii Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis s-au impus, în premieră, pe teren propriu a avut cifre extraordinare. Peste 2.3 milioane de fani au fost alături de favoriți pe întreaga durată a meciului, iar vârful de audiență a fost de 3.1 milioane.
Australia are aproape 26 de milioane de locuitori, pe o suprafață de 25 de ori mai mare decât a României.

TOP 5 schimburi de la Australian Open 2022. Simona Halep, al doilea cel mai frumos punct din turneu

Barty a învins-o pe Danille Collins în două seturi, 6-3, 7-6, devenind prima jucătoare din Australia care cucerește acest titlu la simplu, după o pauză de 44 de ani.
Este al treilea titlu de Grand Slam pentru Ashleigh Barty, care s-a mai impus la Roland Garros 2019 și la Wimbledon 2021.
Ea va încasa 3,2 milioane de dolari și 2000 de puncte în clasamentul WTA, acolo unde este lider detașat. Collins a condus cu 5-1 în al doilea set, dar jucătoarea din Australia a revenit și s-a impus.
CITEȘTE ȘI:

Barty, campioană la ea acasă

Numărul 1 WTA a scris istorie pentru țara sa și a fost foarte emoționată la discursul de după meci. La ceremonia de prezentare a trofeului, jucătoarea a lăudat publicul din Australia, dar și pe Collins, mărturisind că este un vis devenit realitate pentru ea: "Sunt puțin nedumerită. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care lucrează în culise. Este nevoie de multă muncă pentru a organiza un astfel de eveniment, acest turneu a fost una dintre experiențele mele preferate, așa că vă mulțumesc foarte mult pentru asta.
În calitate de australiancă, cea mai importantă parte a acestui succes este bucuria de a-l împărtăși cu voi, care ați fost excepționali.
Acest public este unul dintre cele mai grozave în fața căruia am jucat vreodată. Am fost relaxată și am fost forțată să joc cel mai bun tenis al meu împotriva unei campioane precum Danielle.
Acesta este un vis devenit realitate pentru mine și sunt atât de mândră că reprezint Australia, așa că vă mulțumesc mult tuturor, ne vedem la ediția viitoare!", a fost discursul lui Barty, după câștigarea primului Grand Slam al anului.
Trofeul i-a fost înmânat chiar de Evonne Goolagong Cawley, ultima câștigătoare de Grand Slam din Australia, înainte de Ashleigh Barty.

Prima reacție a super-campioanei Ashleigh Barty, după ce a câștigat trofeul la Australian Open

Cawley câștiga turneul de la Wimbledon în 1998. De cealaltă parte, Danielle Colins va intra pentru prima dată în top 10, începând cu 31 ianuarie.
Internazionali BNL d'Italia
Simona Halep, sperietură zdravănă la Roma! Publicul a amuțit când a văzut-o pe româncă la pământ
11/05/2022 LA 21:52
Tenis
Simona Halep, OUT în turul 2 la Roma. Campioana din 2020, învinsă de Danielle Collins
11/05/2022 LA 10:42