Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Krejcikova și Siniakova câștigă al doilea titlu consecutiv la Australian Open

Ion Alexandru

Actualizat 29/01/2023 la 09:26 GMT+2

Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova și-au apărat cu succes coroana de dublu feminin la Melbourne, învingându-le pe debutantele într-o finală de GS Shuko Aoyama și Ena Shibahara. Krejcikova și Siniakova au câștigat 24 de meciuri consecutive de dublu feminin la turneele de Grand Slam și sunt cea mai bună pereche a momentului în tenisul mondial.

Australian Open : Așa au câștigat Krejcikova și Siniakova finala de dublu cu Aoyama și Shibahara

Campioanele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova și-au continuat seria excepțională de victorii în turneele Grand Slam la dublu feminin, cucerind titlul Australian Open 2023, pe Rod Laver Arena.
Cap de serie nr. 1, Krejcikova și Siniakova din Republica Cehă au câștigat al doilea titlu consecutiv la Melbourne și al șaptelea titlu major în general, în fața favoritelor 10, Shuko Aoyama și Ena Shibahara din Japonia, cu 6-4, 6-3 .
Krejcikova și Siniakova nu au mai pierdut niciun meci de dublu feminin de Grand Slam din 2021, câștigând toate cele trei competiții majore pe care le-au disputat anul trecut (Australian Open, Wimbledon și US Open). În general, au ajuns la 24 de victorii consecutive la dublu feminin la evenimentele de Grand Slam.
Fetele din Cehia constitue, de asemenea, prima echipa de dublu care a apărat titlul de dublu feminin de la Australian Open, de când italiencele Sara Errani și Roberta Vinci au produs succese consecutive în 2013 și 2014.
Aoyama și Shibahara, care au câștigat împreună opt titluri de dublu în WTA Tour, s-au aflat fiecare în prima finală de dublu feminin de Grand Slam (Shibahara a câștigat un titlu de Grand Slam la dublu mixt la Roland Garros 2022). Au fost a treia și a patra jucătoare japoneze care au ajuns vreodată la o finală de dublu feminin de la Australian Open.
picture

Australian Open : Așa au câștigat Krejcikova și Siniakova finala de dublu cu Aoyama și Shibahara

Ruse, la cea mai bună partipare într-un Grand Slam

Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova au trecut în semifinale de perechea Ruse/Kostyuk. Este cea mai bună performanță la dublu pentru Gabriela Ruse, care s-a declarat foarte fericită că a reușit să ajungă cât de departe la al doilea turneu de Grand Slam la care participă în această formulă, alături de Magda Kostyuk.
"Cred că suntem amândouă nebune, e al doilea Grand Slam al nostru împreună, și în Paris am jucat foarte bine și am fost foarte aproape să ne calificăm în semifinale", a spus Ruse.
Citește și:
La rândul ei, Kostyuk a vorbit despre ce simte după calificarea în penultimul act la Melbourne și a glumit cu privire la faptul că perechea lor nu a fost cap de serie la acest turneu.
"Ca jucător de simplu, nu am luat proba de dublu foarte în serios, sunt unul dintre acei oameni (n.r. râde), și, nu știu, pare ireal și faptul că am reușit asta în Australia este și mai important, e un loc special pentru mine"
picture

Krejcikova/Siniakova - Kostyuk/Ruse - Australian Open Rezumat

Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova s-a impus foarte clar și în semifinale, cu un dublu 6-2.
picture

Djokovic - Tsitsipas, marea finală Australian Open 2023

Finala masculină de la Australian Open 2023, Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas, se vede pe 29 ianuarie în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicație aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol