Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Româncele iau cu asalt Australian Open 2024! Patru apar direct pe tabloul principal, alte patru vor juca în calificări

Irina Aldea

Actualizat 22/12/2023 la 16:50 GMT+2

Peste trei săptămâni va începe Australian Open în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport, iar româncele se pregătesc să joace la primul turneu de Grand Slam al anului. Am putea avea opt jucătoare pe tabloul principal, dacă Ruse, Mitu, Bara și Bulgaru vor trece de calificări.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Primul turneu de Grand Slam al anului 2024 începe în aproximativ trei săptămâni la Melbourne, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport. La Australian Open, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu și Jaqueline Cristian apar direct pe tabloul principal, însă numărul româncelor ar putea crește, dacă alte patru românce vor trece de calificări.
Jucătoarele Gabriela Ruse (locul 128 WTA), Andreea Mitu (218), Irina Bara (184) şi Miriam Bulgaru (194) vor evolua în calificări la Australian Open, conform anunţului organizatorilor de vineri. Româncele nu au avut un parcurs încântător la ediția din 2023, însă anul acesta am putea avea parte de susprize, mai ales din partea Soranei Cîrstea, care a impresionat anul acesta prin evoluțiile sale.
CITEȘTE ȘI:

Australian Open 2024 | Cîrstea, Bogdan, Begu și Cristian, pe tabloul principal. Ruse, Mitu, Bara și Bulgaru, în calificări

Pe lângă Ruse, Mitu, Bara și Bulgaru, în calificările de la Australian Open vor apărea nume mari. Foştii campioni de la US Open, Dominic Thiem şi Emma Răducanu vor fi cap de afiş în calificările pentru Australian Open, în încercarea de a-şi relansa carierele în 2024, după ce au avut probleme cu accidentările.
Thiem a pus capăt dominaţiei lui Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic în Marele Şlem, câştigând US Open 2020, dar o accidentare la încheietura mâinii în anul următor l-a scos din circuit pentru mai multe luni, în timp ce o serie de alte probleme fizice l-au făcut să retrogradeze până pe locul 352 în clasamentul ATP.
Austriacul în vârstă de 30 de ani, aflat acum pe locul 98, a câştigat în luna august, la Flushing Meadows, primul său meci la un turneu de Grand Slam începând din 2021, înainte de a fi eliminat în turul secund. Finalist la Australian Open în 2020, Dominic Thiem are în continuare şanse să intre direct pe tabloul principal al turneului de la antipozi, în cazul retragerii unui jucător.
Emma Răducanu, al cărei tată este român, a ratat un wild card la Australian Open şi va trebui acum să urmeze o cale similară cu cea din 2021 la US Open, unde a devenit prima jucătoare din Era Open care a câştigat un turneu major venind din calificări. Jucătoarea britanică, în vârstă de 21 de ani, care se află acum pe locul 299 în ierarhia WTA, se va pregăti pentru primul Grand Slam al anului jucând la turneul de la Auckland (Noua Zeelandă), la începutul anului viitor, după ce s-a luptat să-şi recapete forma fizică în urma unor intervenţii chirurgicale la ambele încheieturi şi la o gleznă, în luna mai.
Meciurile din calificări vor începe la 8 ianuarie, în timp ce partidele de pe tabloul principal se vor desfăşura în perioada 14-28 ianuarie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo