Al zecelea favorit de pe tabloul de simplu masculin, Gael Monfils, a pierdut al șaptelea meci consecutiv disputat după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Francezul în vârstă de 34 de ani nu a reușit să întrerupă seria negativă în circuit nici după ce l-a angajat pe fostul antrenor al lui Dominic Thiem, Gunther Bresnik, devenind luni primul cap de serie eliminat pe tabloul masculin.
https://i.eurosport.com/2021/01/25/2978604.jpg
Finlandezul Emil Ruusuvuori, ocupant al locului 86 ATP, a obținut prima victorie a carierei la Australian Open după o luptă de trei ore și 46 de minute cu Gael Monfils, deși a comis 11 duble greșeli.Francezul de pe locul 11 mondial nu a mai câștigat vreun meci de un an, după ce în start de 2020 reușea în premieră să câștige două titluri într-un sezon, iar conferința de presă de azi nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a început să plângă în fața jurnaliștilor.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15

Australian Open 2021 | Gael Monfils, în lacrimi Melbourne

Gael Monfils a fost foarte dezamăgit de înfrângerea încasată luni la Melbourne și a produs un moment emoționant la conferința de presă: "Nu am nicio încredere în mine. Aș vrea să mă trezesc din acest coșmar, dar nu pot. Nu știu când se va termina. E greu. Muncesc ca un câine, dar nu funcționează. De fiecare dată când ies pe teren mă simt judecat. Am pierdut din nou. Nu pot servi, joc prost. Sunt sincer cu mine și știu că e un proces care va dura", a declarat tenismanul francez.

Australian Open 2021 | Gael Monfils izbucnește în plâns în fața jurnaliștilor de la Melbourne

Monfils traversează una dintre cele mai dificile perioade din cariera sa, însă speră ca prin antrenamentele solicitante pe care le face în fiecare zi să reușească să depășească acest moment nefast din carieră: "O să vă spun o propoziție simplă pe care mi-a spus-o mama. Mi-a spus să continui să mă antrenez din greu si să nu mă dau bătut. Asta e singurul lucru de făcut", a mai adaugat el la conferința de presă.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Mutua Madrid Open
Novak Djokovic, start cu dreptul la Madrid! Sârbul a trecut în două seturi de Gael Monfils
03/05/2022 LA 17:45
Mutua Madrid Open
Nadal nu mai este preferatul fiului lui Djokovic! Ce jucător i-a luat locul campionului spaniol
03/05/2022 LA 08:11