Grigor Dimitrov, în prezent ocupant al locului 21 ATP, a debutat la Australian Open luni, cu Marin Cilic. Bulgarul, semifinalist la Melbourne în 2017, s-a impus în fața croatului de pe locul 43 ATP cu scorul de 6-4, 6-2, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat două ore și 11 minute de joc. În turul doi, Dimitrov a trecut de australianul Alex Bolt, ocupant al locului 166 ATP, iar azi de Pablo Carreno-Busta, care a abandonat la scorul de 0-6, 0-1.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
La conferința de presă de după victoria din turul inaugural, Grigor Dimitrov a fost martorul unui moment stânjenitor la Melbourne, atunci când o jurnalistă prezentă în sala de interviu l-a întrebat pentru ce mai concurează, având în vedere că bulgarul nu pare să mai fie capabil de a produce surprize mari. Poreclit cândva "Baby Fed" pentru șansele pe care le primea pentru a-i călca pe urme lui Federer, Dimitrov a ajuns la 29 de ani și nu a mai câștigat un titlu din 2017, iar din acest motiv a fost pus într-o situație jenantă la Melbourne.
Tenis
OFICIAL | Simona Halep ratează turneul demonstrativ din Dubai! Organizatorii au anunțat echipele
06/11/2022 LA 15:31
Comparat cu Milos Raonic, Marin Cilic, Kei Nishikori de către jurnalista cu pricina, tocmai pentru că acești jucători au fost considerați cândva urmașii lui Federer, Nadal și Djokovic, Dimitrov nu s-a lăsat pradă tensiunii de moment și a oferit un răspuns elegant. Replica bulgarului a devenit rapid virală, internauții fiind foarte critici la adresa jurnalistei care l-a desconsiderat pe Dimitrov.

Australian Open 2021 | Grigor Dimitrov, întrebat la Melbourne pentru ce mai concurează

"Eu pot vorbi acum doar în numele meu și din experiența pe care o am. Toți acești jucători pe care tu i-ai menționat (Raonic, Nishikori, Cilic), pentru mine sunt încă în top, printre cei mai buni, ei pot produce în orice zi un joc grozav, pot face meciuri mari, pot obține victorii uriașe. În aceste circumstanțe, desigur, ne-am chinuit fiecare cu tot felul de probleme. Niciodată nu i-am exclus pe acești jucători (Raonic, Nishikori, Cilic) și nu o voi face până nu-și vor agăța racheta în cui. Asta e situația. Același lucru îl pot spune și despre mine.
Am fost totuși numărul 3 în lume, așa că dacă mă întrebi dacă pot reveni acolo, atunci da, cred că pot. Cât timp îmi va lua? Nu știu. Voi reveni vreodată acolo? Nici asta nu știu. De un lucru sunt absolut sigur, că voi încerca tot ce pot pentru a mă pune în acea poziție din nou până în momentul în care nu mă voi mai bucura de sport, până nu voi mai dori să concurez. Voi încerca să continui, cred că acesta este al 11-lea Australian Open la care particip, așa că de ce să nu continui? Mental mă simt bine, mă simt bine în general, așa că vom vedea unde pot ajunge", a fost replica lui Dimitrov, care a fost lăudat pentru eleganța abordării unei întrebări atât de inconfortabile.
În prezent pe locul 21 ATP, Grigor Dimitrov ajungea până pe podium în luna noiembrie a anului 2017, pe locul 3. Bulgarul este triplu semifinalist de Grand Slam (Australian Open 2017, Wimbledon 2014 și US Open 2019). În întreaga lui carieră, bulgarul a cucerit 8 titluri, printre care și Turneul Campionilor în 2017. În 2014, Dimitrov se impunea și la turneul pe zgură de la București. În întreaga lui carieră, Dimitrov a câștigat peste 19 milioane de dolari, aflându-se pe locul 27 în topul all-time al câștigurilor în tenisul mondial masculin.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Rolex Paris Masters
Carlos Alcaraz e în sferturile Mastersului de la Paris! Victorie facilă în fața lui Grigor Dimitrov
03/11/2022 LA 15:01
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52