Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darren Cahill, un munte de modestie, după ce Sinner a câștigat Australian Open: "Răspunsul e foarte simplu"

Nicu Savin

Actualizat 28/01/2024 la 17:11 GMT+2

Darren Cahill a contribuit din plin la ascensiunea fantastică a lui Jannik Sinner și implicit la cucerirea de către italian a primului său titlu de Grand Slam, la Australian Open, dar a refuzat să-și aloce vreun merit în succesul istoric. Australianul a dat dovadă de o modestie rară, spunând că principalul motiv pentru care Jannik a câștigat la Melbourne e pentru că e antrenat de Simone Vagnozzi.

Momentul în care Sinner a ridicat primul Grand Slam al carierei + anunțul făcut

Jannik Sinner a intrat de astăzi în rândul jucătorilor care se pot mândri cu cel puțin un titlu de Grand Slam. Italianul a reușit o victorie fabuloasă în marea finală de la Australian Open, învingându-l în 5 seturi pe Daniil Medvedev, după ce rusul a condus cu 2-0.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Sinner a atins câteva borne cu adevărat impresionante în istoria tenisului italian și nu numai, dar succesul său trebuie privint în ansamblu, pentru că acesta nu ar fi fost posibil fără ca jucătorul de 22 de ani să aibă o echipă puternică în spate. Sinner este unul dintre jucătorii care are doi antrenori cu drepturi depline: Darren Cahill și Simone Vagnozii. De altfel, cei doi au împărțit titlul de antrenorul anului acordat de ATP, în 2023.

Darren Cahill crede că victoria lui Sinner de la Australian Open e meritul lui Simone Vagnozzi

Cahill și Vagnozzi au fiecare rolul său în pregătirea lui Sinner. Specialiștii consideră că australianul lucrează mai mult pe partea mentală cu elevul său, iar de partea tehnico-tactică se ocupă mai mult Vagnozzi. Meritele celor doi antrenori sunt cu siguranță egale în succesul istoric reușit de Jannik, dar Cahill a dat dovadă de o modestie ieșită din comun în momentul în care a fost întrebat cum a apărut această performanță extraordinară.
"Cum am ajuns la aceasta victorie? Raspuns foarte simplu, Sinner este antrenat de cel mai bun antrenor din lume, Simone Vagnozzi", a spus Cahill, conform Eurosport.it, la scurt timp după finala Australian Open.
Cahill nu vrea să-și atribuie vreun mare merit pentru cucerirea primului titlu major de către Sinner, dar are cine să o facă. Presa italiană a subliniat că victoria lui Jannik contra lui Medvedev s-a datorat și sfaturilor pe care sportivul le-a primit de la australian când jocul nu îi mergea de loc.

Darren Cahill, lăudat în presa italiană și în toată lumea tenisului pentru aportul său la ascensiunea lui Jannik Sinner

În finalul setului secund, Sinner s-a întors înspre loja sa și a întrebat ce să facă, iar Cahill a răspuns imediat cu o frază care poate că a contribuit enorm la răsturnarea ostilităților pe teren: "E obosit, continuă să îl alergi. Fii agresiv, ia totul punct cu punct și nu îl mai lăsa să mai ajungă la fileu".
Aportul lui Darren Cahill la succesul lui Sinner este recunoscut la scarp largă și de experți. După finala de azi, Mats Wilander a ținut să sublinieze cât de important este tehnicianul australian pentru "explozia" lui Sinner din ultima jumătate de an.
"L-a cooptat în staff pe Darren Cahill, ceea ce a fost extrem de important. Cahill e parte din poveste, a adus experienţa câştigării Grand Slamurilor cu alţi jucători, l-a făcut pe Sinner să creadă cu tărie că poate învinge într-un turneu major. Mental, Jannik a crescut enorm, iar asta e "vina" australianului. Nu e ușor să te integrezi într-un staff la un jucător de top, mai ales că în echipa lui sunt doi antrenori, dar a existat simbioza perfectă acolo, Darren a venit cu un plus evident", a explicat Wilander, la finalul finalei Australian Open 2024.
Sinner și Cahill s-ai folosit enorm unul de celălat. Jucătorul a atins gloria supremă în tenis, beneficiind de colaborarea cu antrenorul, iar acesta din urmă a intrat în istoria sportului alb, devenind primul om care îndrumă 4 jucători diferiți către un titlu de Grand Slam.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo