Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev a dezvăluit marea schimbare care i-a permis să revină incredibil contra lui Zverev, la Australian Open

Nicu Savin

Actualizat 26/01/2024 la 15:54 GMT+2

Daniil Medvedev s-a calificat pentru a 3-a oară în carieră în finala de la Australian Open, după o revenire de senzație contra lui Alexander Zverev, de la 0-2 la seturi. La finalul partidei, rusul a dezvăluit că după ce a pierdut actul secund și-a propus să devină mai agresiv, pentru că știa că nu va rezista fizic dacă va continua să se angreneze în schimburile lungi.

Daniil MEdvedev

Credit imagine: Eurosport

Australian Open 2024 este un adevărat maraton pentru Daniil Medvedev, care a reușit să se califice în a 3-a sa finală la Melbourne, după o revenire fabuloasă în fața lui Alexander Zverev. Neamțul a fost jucătorul mai bun în prima parte a meciului și a câștigat primele două seturi, părând că se îndreaptă către o victorie facilă.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Până azi, Zverev pierduse un singur meci în carieră după ce a avut 2-0 la seturi, finala US Open contra lui Thiem, dar Medvedev a crezut în șansa sa și a reușit o revenire memorabilă, a 2-a la acest turneu, după cea din turul secund în fața lui Emil Ruusuvuori.

Daniil Medvedev a schimbat strategia și a reușit una din revenirile carierei, contra lui Zverev, la Australian Open

Medvedev s-a impus cu scorul final de 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5), 6-4, la capătul a 4 ore și 22 de minute de luptă. După meci, rusul a explicat cum a izbutit să schimbe soarta meciului într-un moment în care probabil nimeni nu mai credea acest lucru.
"La un moment dat, în al treilea set m-am simțit obosit fizic. Privindu-l (n.r. Zverev), nu am simțit asta la el. De fapt, mi-am dat seama că nu mai pot alerga în schimburi de 40 de lovituri așa cum am făcut în primul set. Așa că am spus: "Bine, să fiu mai agresivi. Dacă nu merge, măcar am încercat.". Am încercat ceea ce credeam că va funcționa. A început să funcționeze. Am început să servesc mult mai bine. Acel tie-break (n.r. din setul 4, în care Zverev a avut 5-4 și două servicii) a fost incredibil. Am fost puțin norocos la acel retur de la 5-5. Dar asta e tenisul", a spus Medvedev la interviul acordat pe teren,
Daniil Medvedev va juca a șasea sa finală de Grand Slam, celelalte 5 fiind, de asemenea, pe hard. De la US Open în 2019, unde a ajuns în prima sa finală de turneu major, Medvedev s-a calificat în cele mai multe finale pe această suprafață dintre toți jucătorii din circuitul masculin.
De la primul triumf al lui Rafael Nadal la Roland-Garros, în 2005, Daniil Medvedev este acum doar al doilea jucător din afara Big 3 care a ajuns de mai multe ori în finale consecutive de Grand Slam la simplu, după Andy Murray.
Daniil Medvedev a obținut a 10-a victorie împotriva unor adversari din top 10 ATP la turneele de Grand Slam. Din 2017 - prima sa victorie în top 10 ATP la un GS - doar alți doi jucători au obținut peste 10 astfel de victorii - Novak Djokovic și Rafael Nadal.
În ultimul act al competiției de la Melbourne, îl va întâlni pe Jannik Sinner, care a reușit să treacă fabulos de la liderul mondial, Novak Djokovic, în patru seturi, la capătul unui meci foarte bun făcut de numărul 4 ATP. Rusul are 6-3 contra italianului (dar ultimele 3 partide au fost câștigate de Jannik, toate în ultimele 4 luni).
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo