Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorul zilei la Australian Open: Daniil Medvedev, revenire de vis, după un meci absolut epic

Maria Olteanu

Publicat 26/01/2024 la 15:21 GMT+2

Daniil Medvedev a fost condus cu 0-2 la seturi în semifinala cu Sascha Zverev, însă a revenit extraordinar și s-a calificat după setul decisiv în ultimul act al turneului de la Melbourne, unde se va duela cu Jannik Sinner.

Opriți tot! Zverev și Medvedev tocmai au reușit punctul anului în tenis

De peste patru ore și jumătate a avut nevoie rusul Daniil Medvedev pentru a ajunge în finala turneului de la Australian Open, contra lui Sascha Zverev. Neamțul și-a trecut primele două seturi în dreptul său, însă a căzut din acel moment, iar dramatismul a fost la cote maxime până la final.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Scorul final al întâlnirii de la Antipozi a fost 5-7, 3-6, 7-6, 7-6, 6-3 în favoarea lui Daniil Medvedev, care a reușit o revenire incredibilă în meci și, după două tiebreakuri adjudecate, a câștigat și decisivul, obținând biletele pentru ultimul act.
Campion al revenirilor în acest an la Melbourne, Medvedev ajunge în cea de-a treia finală din carieră la primul Grand Slam al anului, chiar dacă în urmă cu câteva ore părea că va rata ultimul act.

Daniil Medvedev, jucătorul zilei la Australian Open

Alexander Zverev a câștigat bătălia nervilor în primul set cu Daniil Medvedev, scor 7-5. Germanul a condus cu 4-1 (două breakuri în față), dar numărul 3 ATP a revenit impresionant și a egalat la 5. Din fericire pentru fanii săi, Sascha a fost mai concentrat pe final de set și și-a adjudecat manșa după 58 de minute.
Alexander Zverev a câștigat ultimele 14 meciuri de Grand Slam în care a câștigat primul set, ultima dată când a pierdut după ce a câștigat primul set fiind împotriva lui Michael Mmoh în turul al doilea la Australian Open 2023. În ciuda acestei statistici, jocul a continuat să fie unul extrem de strâns.
Zverev a pus în dreptul său și cea de-a doua manșă, scor 6-3, fiind la doar un set distanță de finală.
Lucrurile s-au complicat însă pentru neamț, care a pierdut setul 3 după consumarea tiebreak-ului. Medvedev a demostrat că mai are câteva argumente importante de spus în meci și a prelungit partida, iar setul 4 a ajuns și el în tiebreak. Și de această dată, numărul 3 mondial a fost mai inspirat și a câștigat din nou, împingând acest joc extrem de echilibrat în set decisiv, după aproape 4 ore de joc.
Medvedev, campion al super-revenirilor, a făcut un decisiv foarte solid, pe care l-a încheiat la 6-3, calificându-se în finala de la Melbourne.
Daniil Medvedev a ajuns în a șasea sa finală de Grand Slam, toate fiind obținute pe hard. De la US Open în 2019, unde a ajuns în prima sa finală de Grand Slam, Medvedev s-a calificat în cele mai multe finale majore pe această suprafață dintre toți jucătorii de pe tabloul masculin.
De la primul triumf al lui Rafael Nadal la Roland-Garros, în 2005, Daniil Medvedev este acum doar al doilea jucător din afara Big 3 care a ajuns de mai multe ori în finale consecutive de Grand Slam la simplu, după Andy Murray.
Daniil Medvedev a obținut a 10-a victorie împotriva unor adversari din top 10 ATP la turneele de Grand Slam. Din 2017 - prima sa victorie în top 10 ATP la un GS - doar alți doi jucători au obținut peste 10 astfel de victorii - Novak Djokovic și Rafael Nadal.
În ultimul act al competiției de la Melbourne, îl va întâlni pe Jannik Sinner, care a reușit să treacă fabulos de la liderul mondial, Novak Djokovic, în patru seturi, la capătul unui meci foarte bun făcut de numărul 4 ATP. Rusul are 6-3 contra italianului (dar ultimele 3 partide au fost câștigate de Jannik, toate în ultimele 4 luni).
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo