Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a retrăit coșmarul din 2022 de la Australian Open: "E ceva care încă mă bântuie!"

Irina Aldea

Publicat 11/01/2023 la 17:30 GMT+2

Novak Djokovic a ajuns de câteva zile la Melbourne, orașul din care era expulzat în urmă cu exact un an, după refuzul de a se vaccina împotriva COVID-19. Sârbul a comentat situația de atunci și nedreptatea care consideră că i s-a făcut.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic se antrenează deja la Melbourne și se pregătește cu mare atenție pentru Australian Open 2023. Situația este foarte diferită de cea de anul trecut, atunci când lupta la tribunal pentru dreptul de a evolua în Australia. Cu o politică complet relaxată și cu sentimentul că totul este în trecut, Nole își amintește încă cu intensitate și emoție câteva zile în care a fost reținut, a venit să se antreneze pentru scurt timp și a sfârșit prin a fi expulzat (și aproape alungat) din țara în care a avut cele mai multe succese din carieră.
Despre toate acestea și nu numai, a ținut să vorbească într-un interviu amplu acordat Tennis Majors, în care a mărturisit ce a simțit în acel moment și a dezvăluit că a fost practic obligat să fugă și să se ascundă în Serbia din cauza vulcanului mediatic care s-a declanșat. Una dintre marile cauze ale întregii agitații generate, potrivit lui Novak, este presa, care a interpretat greșit multe dintre fapte și a pus la îndoială intenția jucătorului din Belgrad.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic încă se gândește cu teroare la ce i s-a întâmplat în 2022 la Australian Open

"Am fost atras într-o furtună mediatică în presa din întreaga lume legată de tot ceea ce are legătură cu COVID și cu vaccinul. Dintr-o dată, am devenit personajul rău al întregii lumi, o poziție în care este oribil să te afli ca sportiv. Narațiunea care s-a creat despre mine în presă nu a fost deloc bună", spune Nole, care a vorbit îndelung despre consecințele acelui episod, prima și cea mai imediată fiind decizia de a merge în Serbia pentru a aștepta ca furtuna din jurul său să treacă.
"Am stat acasă timp de câteva săptămâni, nu am ieșit prea mult afară. Am sperat doar că situația se va calma, ceea ce s-a și întâmplat în cele din urmă, dar urmele erau încă acolo. Aceste semne m-au urmărit timp de câteva luni: Nu știam dacă îmi vor afecta tenisul și felul în care joc. Nu mi-a fost ușor să mă resetez mental și să o iau de la capăt. Încă mai simțeam urmele a ceea ce se întâmplase. La fiecare conferință de presă mi se puneau una sau două întrebări legate de Australia și de ceea ce s-a întâmplat. Chiar dacă am vrut să întorc pagina și să schimb subiectul, oamenii îmi aminteau de asta", a transmis Djokovic.

Djokovic încă resimte nedreptatea care i s-a făcut în Australia

În același timp, Nole susține că înțelege "frustrarea" locuitorilor din Melbourne, având în vedere perioadele lungi de carantină prin care a trecut populația australiană, deși se apără și spune că evenimentele au fost "interpretate greșit" de presă: "Înțeleg motivul frustrării lor, dar trebuie să spun că presa a prezentat faptele într-un mod complet greșit, pentru că ceea ce au spus nu a fost ceea ce s-a întâmplat, iar mulți oameni încă au o idee greșită despre ceea ce s-a întâmplat.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Au mai fost încă două sau trei persoane care au intrat în Australia cu zece zile înaintea mea, cu exact aceeași scutire medicală. Eu doar am respectat regulile. Scutirea mea a fost validată de un organism guvernamental independent și de un grup de medici, iar eu am sosit aici cu toate actele în regulă. Totul a scăpat de sub control și am fost etichetat într-un fel sau altul. A ajuns atât de mare în presă încât nu am putut să contracarez, nici măcar nu am vrut să intru în acest joc. Am vrut să rămân aici și să joc tenis, dar a venit un moment în care nebunia a fost atât de mare încât pur și simplu am vrut să plec și să ajung acasă".
Sunt multe lucruri pentru care Nole simte durere, dar marele campion sârb este foarte clar în legătură cu ceea ce l-a deranjat cel mai mult în toată această controversă: "Este încă nefericit și încă mă doare faptul că mulți oameni încă au o idee greșită despre ceea ce s-a întâmplat. Asta este ceea ce mă doare cel mai tare . Presa s-a răzbunat pe mine timp de câteva luni, iar asta a făcut mult rău imaginii mele, multor oameni apropiați și mie personal. Este un lucru pe care în cele din urmă îl accepți și cu care te confrunți și nu cred că este ceva care distruge sau elimină tot ceea ce am construit în cariera mea, atât în interiorul cât și în afara circuitului, dar a avut un asemenea impact și a ajuns în atât de multe părți ale lumii încât oamenii încă vorbesc despre asta și își vor aminti mult timp. Este ceva care încă mă va bântui".
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo