Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Organizatorii iau atitudine, după ce un steag al Rusiei a fost arborat în tribune la Australian Open! Comunicatul emis

Irina Aldea

Actualizat 17/01/2023 la 07:00 GMT+2

Organizatorii Australian Open au fost trași la răspundere după ce un steag al Rusiei a fost arborat în tribune la un meci al unei jucătoare din Ucraina. Australienii au luat atitudine și au interzis orice steag al Rusiei și Belarusului la Antipozi.

Russia flag

Credit imagine: Eurosport

Tennis Australia a luat atitudine și a interzis steagurile Rusiei și Belarusului la Australian Open, după ce un drapel rusesc a fost arborat în tribune în timpul meciului dintre ucraineanca Kateryna Baindl și rusoaica Kamilla Rakhimova. Înainte de această decizie, organizatorii fuseseră trași la răspundere de către ambasadorul Ucrainei în Australia și Noua Zeelandă.
"Steagurile din Rusia și Belarus sunt interzise la fața locului la Australian Open. Politica noastră inițială a fost că fanii le pot aduce, dar nu le pot folosi pentru a provoca perturbări. Ieri am avut un incident în care un steag a fost plasat lângă teren. Interdicția intră în vigoare imediat. Vom continua să lucrăm cu jucătorii și fanii noștri pentru a asigura cel mai bun mediu posibil pentru a se bucura de tenis", a transmis Tennis Australia într-un comunicat marți.
CITEȘTE ȘI:

Comunicatul emis de Tennis Australia după ce un steag al Rusiei a fost arborat în tribune la Australian Open

Deși Australian Open nu a refuzat intrarea jucătorilor ruși și bieloruși la turneu, aceștia au voie să joace doar sub un steag neutru. Afișarea steagului rusesc nu a fost deloc trecută cu vederea de autoritățile ucrainene. Ambasadorul lor în Australia și Noua Zeelandă - Vasyl Myroshnychenko - a cerut imediat o explicație de la Tennis Australia.
"Condamn cu fermitate arborarea publică a steagului rusesc în timpul meciului de astăzi al jucătoarei de tenis ucrainene Kateryna Baindl la Australian Open. Solicit Tennis Australia să aplice imediat politica sa privind "steagul neutru"", a scris Vasyl pe Twitter. Postarea a primit o mulțime de interacțiuni, așa cum era de așteptat.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo