Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Jannik Sinner - Daniil Medvedev e marea finală masculină de la Melbourne

Maria Olteanu

Actualizat 26/01/2024 la 15:25 GMT+2

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, se apropie de final. Joi am aflat cum va arăta finala de pe tabloul feminin, iar astăzi vom cunoaște exact cum arată ultimul act și pe tabloul masculin. Djokovic - Sinner și Medvedev - Zverev sunt super-duelurile zilei de vineri de la Melbourne.

Top 5 cele mai spectaculoase puncte din prima săptămână de la Melbourne. Execuții de pus în ramă

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, se apropie de ultima fază. Joi au început semifinalele și am aflat jucătoarele care vor lupta sâmbătă pentru trofeu: Aryna Sabalenka și Qinwen Zheng. Meciurile de la Melbourne continuă astăzi cu cele două super-semifinale de pe tabloul masculin, Djokovic - Sinner și Medvedev - Zverev. Toată emoția de la Antipozi va fi transmisă LIVE pe Eurosport.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
UPDATE Daniil Medvedev, supercampionul revenirilor la Australian Open!
Rusul a fost condus cu 0-2 în semifinala cu Sascha Zverev, dar s-a reinventat și a întors fabulos soarta meciului și a calificării. Medvedev a câștigat în tiebreak seturile 3 și 4 și mai apoi a închis partida în decisiv.
Acesta ajunge în cea de-a treia finală a carierei sale la Antipozi, iar pentru supremație va lupta cu italianul Jannik Sinner.
UPDATE Ce meci avem la Melbourne! Spectacolul continuă la Antipozi, după un nou act extrem de echilibrat. Zverev nu a reușit nici de această dată să încline balanța în favoarea sa, iar rusul împinge jocul în decisiv, după al doilea tiebreak în favoarea sa.
picture

Avem set decisiv în cea de-a doua semifinală de la AO! Luptă eroică între Zverev și Medvedev

UPDATE Continuă suspansul în cea de-a doua semifinală de la Australian Open. Medvedev a echilibrat jocul și a reușit să împingă partida în setul patru. Zverev nu a putut să închidă setul, care s-a decis abia în tiebrek. Este 7-5, 6-3, 6-7.
picture

Punct de pe altă planetă reușit de Medvedev! Lovitură extraterestră, după o fază absolut fabuloasă

UPDATE Alexander Zverev este la doar un set distanță de a doua sa finală de Grand Slam. Germanul îl conduce cu 7-5, 6-3 pe Daniil Medvedev în a doua semifinală de la Australian Open.
UPDATE Alexander Zverev a câștigat bătălia nervilor în primul set cu Daniil Medvedev, scor 7-5. Germanul a condus cu 4-1 (două breakuri în față), dar numărul 3 ATP a revenit impresionant și a egalat la 5. Din fericire pentru fanii săi, Sascha a fost mai concentrat pe final de set și și-a adjudecat manșa după 58 de minute.
picture

Opriți tot! Zverev și Medvedev tocmai au reușit punctul anului în tenis

UPDATE A început duelul Daniil Medvedev - Alexander Zverev, a doua semifinală de la Australian Open, în direct pe Eurosport 1 şi în aplicaţia Eurosport.

Djokovic, învins de Sinner în prima semifinală de la Australian Open

UPDATE Jannik Sinner s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam, după ce a trecut cu 6-1, 6-2, 6-7, 6-3 de Novak Djokovic, cel mai titrat jucător din istorie. Italianul a oprit supremația lui Nole, care, de fiecare dată când ajunsese în semifinale la Australian Open, a câștigat trofeul.
2195 de zile trecuseră de la ultima înfrângere a lui Djokovic la Melbourne. În 2018, Nole pierdea în fața lui Hyeon Chung, dar sârbul nu a fost în acel meci la potențial obișnuit. El s-a operat la scurt timp la cot, accidentarea punându-și amprenta pe evoluția sa de la acea ediție de AO.
Cu victoria de azi, Jannik Sinner a devenit primul italian din istorie care să joace finala de la Australian Open. Berrettini reușise anterior o semifinală la Melbourne, acum doi ani, dar a trebuit să se recunoască învins de viitorul campion, Rafael Nadal.
În ultimul act, elevul lui Darren Cahill va da piept cu învingătorul din duelul Daniil Medvedev - Alexander Zverev. Germanul îl conduce cu 4-1 la directe, impunându-se și la ultimul Grand Slam (US Open 2023), în timp ce rusul are 6-3 contra italianului (dar ultimele 3 partide au fost câștigate de Jannik, toate în ultimele 4 luni).
picture

Punctul care a rescirs istoria tenisului! Sinner, în finala Australian Open

UPDATE Novak Djokovic a câștigat al 3-lea set al duelului cu Jannik Sinner, 7-6, după ce a reușit să salveze o minge de meci.
UPDATE Jannik Sinner îl conduce pe Novak Djokovic cu un incredibil 6-1, 6-2, în prima semifinală de la Australian Open. Sârbul a fost de nerecunoscut, comițând nu mai puțin de 29 de greșeli neforțate.
UPDATE Jannik Sinner a câștigat de o manieră impresionantă primul set al finalei cu Novak Djokovic, din semifinalele Australian Open, scor 6-1.
UPDATE A început cel mai așteptat meci de la Australian Open 2024! Duelul Djokovic - Sinner e acum, în direct pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.
Știrea inițială

AUSTRALIAN OPEN, ZIUA 13 | DJOKOVIC - SINNER, PRIMUL MECI DE VINERI

Novak Djokovic și Jannik Sinner vor sta față în față în prima semifinală masculină de la Australian Open 2024, meciul fiind programat nu mai devreme de ora 5:30 (ora României).
Cei doi sportivi s-au mai întâlnit până acum de 7 ori, sârbul conducând cu 5-2 la victorii în meciurile directe. 4 dintre aceste partide au avut loc anul trecut, când Djokovic și Sinner și-au împărțit victoriile, fiind clar că favoritul nr. 4 de la Melbourne s-a îmbunătățit foarte mult în ultimul sezon.
La Australian Open, liderul mondial i-a învins până acum pe Dino Prizmic (6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-4), Alexei Popyrin (6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3), Tomas Martin Etcheverry (6-3, 6-3, 7-6 (2)), Adrian Mannarino (6-0, 6-0, 6-3) și Taylor Fritz (7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3).
De cealaltă parte, italianul i-a eliminat din competiție până acum pe Botin Van De Zandschulp (6-4, 7-5, 6-3), Jesper De Jong (6-2, 6-2, 6-2), Sebastian Baez (6-0, 6-1, 6-3), Karen Khachanov (6-4, 7-5, 6-3) și Andrey Rublev (6-4, 7-6 (5), 6-3), fiind singurul semifinalist fără set pierdut la această ediție de Australian Open.

AUSTRALIAN OPEN, ZIUA 13 | MEDVEDEV - ZVEREV, A DOUA SEMIFINALĂ DE PE TABLOUL MASCULIN

După meciul dintre Djokovic și Sinner, nu înainte de ora 10:30 (ora României), Daniil Medvedev îl va înfrunta pe Alexander Zverev în cea de-a doua semifinală de pe tabloul masculin.
Cei doi au mai stat față în față de 18 ori până acum, niciodată însă la un turneu de Grand Slam, iar rusul conduce cu 11-7 la victorii în meciurile directe. Cea mai recentă întâlnire dintre ei a avut loc la Turneul Campionilor, la jumătatea lunii noiembrie, când Medvedev a câștigat în două seturi.
La Australian Open, favoritul nr. 3 s-a impus până acum în fața lui Terence Atmane (7-5, 2-6, 4-6, 0-1), Emil Ruusuvuori (6-3, 7-6 (1), 4-6, 6-7 (1), 0-6), Felix Auger-Aliassime (6-3, 6-4, 6-3), Nuno Borges (3-6, 6-7 (4), 7-5, 1-6) și Hubert Hurkacz (6-7 (4), 6-2, 3-6, 7-5, 4-6).
În ceea ce-l privește pe Zverev, cap de serie nr. 6 la Melbourne, germanul i-a eliminat din competiție în tururile precedente pe Dominik Koepfer (4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-3), Lukas Klein (7-5, 3-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (7)), Alex Michelsen (6-3, 7-6 (4), 6-2), Cameron Norrie (7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (3)) și Carlos Alcaraz (6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4).
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Cine își va adjudeca trofeul Australian Open 2024 la masculin?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo