Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coincidența uluitoare dintre Sinner și Alcaraz. Jannik a rămas fără cuvinte când a aflat

Maria Olteanu

Publicat 26/01/2024 la 11:08 GMT+2

Jannik Sinner s-a calificat în finala de la Australian Open, după ce l-a învins vineri dimineață pe liderul ierarhiei, Novak Djokovic, într-un meci de patru seturi. Acesta a oprit dominația sârbului la Antipozi, însă, dincolo de asta, o statistică este de-a dreptul șocantă, care poate fi interpretată și drept o coincidență uriașă.

Alcaraz, Sinner, Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic nu a avut nicio șansă contra lui Jannik Sinner, în semifinala de la Australian Open 2024, iar asta se vede și în statistică: sârbul nu a beneficiat de vreo minge de break, fiind pentru prima oară în carieră când se confruntă cu o astfel de situație într-un turneu major. Dincolo de asta, este pentru prima dată în istorie când Nole pierde un meci din semifinale la Antipozi, având până acum un parcurs impecabil.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Sinner a reușit să întrerupă hegemonia sârbului, care nu cedase până acum în penultimul act la Melborune, având victorii pe linie.
Dincolo de asta, Australian Open a fost în ultimii ani un Grand Slam dominat autoritar de liderul sârb (a lipsit de la ediția din 2022, pentru că nu era vaccinat), care nu mai pierduse un meci la Antipozi de 6 ani, mai exact de 2195 de zile. Ultima înfrângere suferită de sârb la primul turneu de Grand Slam din fiecare an data de la ediția din 2018 a turneului australian, când parcursul său s-a oprit în optimi, după ce a pierdut în 3 seturi în fața unui sud-coreean de 21 ani de ani la acea vreme. Actualul lider ATP a pierdut atunci cu Hyeon Chung cu 7-6 (4), 7-5 și 7-6 (3), după ce îi eliminase pe Donald Young, Gael Monfils și Albert Ramos Vinolas, în timp ce asiaticul făcea un turneu de vis, pentru că deja trecuse de Daniil Medvedev și Alexander Zverev. Pe 26 ianuarie 2024, după 2195 de zile, seria fabuloasă a sârbului a apus.
Coincidență sau nu, numărul 2195 a mai oprit o serie uriașă de invincibilitate pentru sârb. În vara anului trecut, pe 16 iulie 2023, acesta pierdea finala de la Wimbledon cu Carlos Alcaraz, la capătul unui meci superb, după 2195 de zile de supremație la All England Club, interval în care era neînvins pe iarba londoneză.

Sinner, fără cuvinte când a aflat de această coincidență

La conferința de presă de la finalul meciului, Sinner a aflat despre coincidența uluitoare pe care o are cu Alcaraz vizavi de meciurile cu Djokovic și această serie întreruptă după 2195 de zile.
"Există o statistică care mă înnebunește. Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic la Wimbledon la exact 2.195 de zile după ultima înfrângere a acestuia acolo. Acum l-a învins pe Novak Djokovic în Australia la exact 2.195 de zile de la ultima înfrângere a acestuia. Credeți că această victorie a fost scrisă undeva...", a spus jurnalistul în cadrul conferinței lui Jannik, care a rămas uimit să afle asta.
"(n.r. râde) Dacă ar fi atât de ușor, doar urmărind niște cifre... Dar nu, evident că nu știu cu adevărat ce să răspund la asta. Am urmărit meciul lui Carlos. A fost un meci incredibil acolo. Da, nu știu ce să spun... (n.r.)", au fost singurele cuvinte pe care Sinner le-a putut rosti când a aflat de această statistică.

DJOKOVIC, ULUIT DE CÂT DE SLAB A JUCAT CU SINNER. REACȚIA SINCERĂ A SÂRBULUI SPUNE MULTE: "AM FOST ȘOCAT"

După meci, multiplul campion sârb a recunoscut că jocul său a fost departe de ceea ce ar fi trebuit să fie în acest meci și că a fost de-a dreptul șocat de cât de slab poate să evolueze într-o partidă atât de importantă.
Acesta a admis că înfrângerea de azi, cu Sinner, a reprezentat, de fapt, unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam pe care le-a jucat vreodată.
"M-a întrecut complet... Am fost șocat de nivelul meu într-un mod negativ...
Acesta a fost unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam pe care le-am jucat vreodată. Cel puțin asta îmi amintesc", a spus sârbul, la conferința de presă de la finalul meciului.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo