Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a apărut Sinner pe aeroport, la plecarea de la Melbourne. Modul bizar în care și-a transportat trofeul

Maria Olteanu

Actualizat 30/01/2024 la 21:46 GMT+2

Jannik Sinner a cucerit duminică la Australian Open primul titlu de Grand Slam al carierei, după ce l-a învins pe Medvedev în cinci seturi. Marți, acesta a plecat de la Melbourne, iar pe aeroport a fost văzut înainte de urcarea în avion, având în mână, într-un sac, trofeul cucerit la Antipozi.

Jannik Sinner, topul celor mai frumoase puncte de la Australian Open 2024

Jannik Sinner (favorit nr. 4) a câştigat duminică marele trofeu la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP, favorit nr. 3). Italianul, în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, Novak Djokovic, a câştigat primul său trofeu la un turneu major.
Duminică, Sinner s-a impus la capătul unui meci spectaculos, care a durat trei ore şi 46 de minute de joc, el reuşind să revină extraordinar, după ce a pierdut primele două seturi, şi puţini erau cei care îi mai dădeau şanse să recupereze.
După două zile extrem de frumoase în Australia, Sinner a plecat marți de la Melbourne, iar în aeroport a fost văzut cu câteva clipe înainte de îmbarcarea în avion.
Acesta avea în spate rachete sale și în mâna dreaptă purta marele trofeu cucerit la Antipozi, pe care l-a ținut însă ferit de ochii celor prezenți. Cupa a fost pusă de campion într-un sac verde, însă, chiar și așa, atrăgea privirea celor din jur, prin dimensiunile ei.
Și din poza care a fost postată pe Twitter se poate observa cât de grea era aceasta, sacul fiind destul de incomod pentru tânărul italian, care și-a trecut în palmares primul trofeu major din carieră.

SUPRAPUNERE TOTALĂ ÎNTRE SINNER ȘI ITALIA! VENITURILE LUI JANNIK EXPLODEAZĂ DUPĂ AUSTRALIAN OPEN. CÂT VA CÂȘTIGA ANUAL

Victoria de la Melbourne a italianului se traduce în mod evident printr-o creștere de moral imensă pentru restul sezonului, dar și printr-un "boom" pe plan financiar. În acest sens, președintele unei firme de consultanță sportivă, Giovanni Palazzi, a analizat situația financiară a lui Sinner și a aproximat cât de mult vor crește veniturile sale în 2024, în raport cu sezonul trecut. Merită menționat însă că aceste calcule au fost făcute după triumful lui Jannik alături de Italia de la Cupa Davis, astfel că șansele ca cifrele să fie și mai mari decât cele prezise atunci sunt extrem de mari.
"Acest triumf (n.r. de la Cupa Davis) are un impact major asupra percepției, valenței sociale și valorii comerciale ale lui Sinner, în mod particular în Italia. Din punct de vedere al percepției, Cupa Davis îi oferă îl creditează drept succesorul lui Djokovic împreună cu Alcaraz, care, să nu uităm, are deja 2 titluri de mare șlem.
Din punct de vedere al valenței sociale, prevăd un adevărat 'salt cuantic', pentru că se va crea o suprapunere totală dintre atlet și Italia. Jannik, în acest moment, devine unul dintre dioscurii nu doar ai sportului, ci ai națiunii.
Pe planul valorii comericale, ținând cont că (n.r. Sinner) îl va înlocui pe Djokovic în ierarhia ATP în anii ce urmează, la care adăugăm premiile incrementale din turnee (în 2023, a câștigat aproape 8 milioane de euro), sponsorizări, publicitate și turnee demonstrative, venitul său anual poate 'zbura' la 40 de milioane de euro, cu o rație dintre premii și restul veniturilor de 1 la 3", a spus Palazzi, potrivit Gazzetta dello Sport.
În urmă cu 5 luni, Sinner nu câștigase vreun trofeu mai valoros de ATP 500. Între timp, și-a trecut în palmares două titluri ATP 1000, a câștigat Cupa Davis și s-a impus în primul său Grand Slam.
Sinner a câștigat 10 din ultimele 11 partide cu jucători de top 10 ATP. Doar Djokovic, la Turneul Campionilor, a reușit să îl învingă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo