Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea YouTuber-ului care e la doar două victorii distanță de tabloul principal la Australian Open

Irina Aldea

Actualizat 09/01/2024 la 16:23 GMT+2

Primul moment memorabil de la Australian Open 2024 a fost oferit deja pe tabloul de simplu masculin, în calificări. Un popular YouTuber francez, cu peste 100.000 de abonați, l-a învins pe fostul ocupant al locului 18 ATP, Benoit Paire.

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Francezul Jules Marie și-a început anul 2024 în cel mai bun mod cu putință. În vârstă de 32 de ani, Jules Marie se mândrește cu peste 100.000 de abonați pe platforma de partajare video și își documentează eforturile de a juca tenis în întreaga lume. În sportul alb, Marie nu este prea cunoscut, fiind de abia pe locul 224 ATP.
Cu toate acestea, popularitatea tenismenului e pe cale să crească și în acest domeniu, mai ales după ce și-a învins compatriotul, pe fostul ocupant al locului 18 ATP, Benoit Paire, cu scorul de 7-6 (6), 6-4, după o oră și 26 de minute de joc, în calificările de la Australian Open. Astfel, Jules Marie e acum la doar două victorii distanță de prezența pe tabloul principal.
CITEȘTE ȘI:

Jules Marie, YouYuber-ul care face senzație la Australian Open 2024

Povestea lui Marie a captivat lumea tenisului în ultimele luni, după ce pasiunea sa pentru sportul alb a fost reaprinsă în timpul pandemiei de coronavirus. Anterior, el decisese să se retragă în anul 2015, după o serie de înfrângeri dezamăgitoare, însă el și fratele său geamăn, Arthur, au început să producă videoclipuri în perioada de carantină cu scopul de a-i ajuta pe pasionații de tenis să-și îmbunătățească jocul.
În 2021, Jules Marie a primit șansa de a fi partenerul de antrenament al lui Novak Djokovic, la Roland Garros, moment în care și-a dat seama că încă mai are pentru ce să lupte la cel mai înalt nivel. Francezul pare să fi avut dreptate atunci când a luat decizia de a reveni în circuit, mai ales după ce l-a învins pe Paire la Melbourne.
"Mulțumită canalului YouTube, pot plăti totul, cum ar fi cameramanul, celelalte șase persoane care mă ajută în acest proiect", a declarat Marie pentru site-ul oficial ATP. "Pot să plătesc zborurile, mâncarea, hotelurile pentru toată lumea. Asta datorită canalului YouTube, sponsorilor. În 2014 și în 2015 au fost părinții mei responsabili cu cheltuiala, am fost și eu, dar pe atunci era foarte dificil".

Jules Marie vrea să joace la toate cele patru turnee de Grand Slam în 2024

Următoarea sa provocare va veni împotriva elvețianului Alexander Ritschard, care a trecut și el de meciul de debut din calificări în minimum de seturi cu Clement Tabur. Marie ar putea apoi să se confrunte cu un cap de serie din calificări, Giulio Zeppieri (nr. 26), sau cu bosniacul Damir Dzumhur, care a ajuns în două rânduri în turul al treilea la Australian Open.
Indiferent dacă va ajunge sau nu pe tabloul principal, Marie se poate declara deja împlinit, după prima sa victorie la un turneu major, însă francezul are planuri mari pentru acest an: "Primul meu obiectiv este să joc la toate cele patru Grand Slam-uri", a continuat Marie. "Când eram copil, obiectivul meu era să fiu numărul 1 în lume, bineînțeles. Apoi, obiectivul meu a fost să fiu în top 100. Iar acum, bineînțeles, aș vrea să fiu în top 100. Dar voi fi foarte, foarte fericit să joc toate cele patru Grand Slam-uri".
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo