Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima retragere de marcă de la Australian Open! Karolina Muchova a fost forțată de accidentare să declare forfait

Irina Aldea

Actualizat 28/12/2023 la 21:33 GMT+2

Finalistă la Roland Garros și semifinalistă la US Open în 2023, Karolina Muchova a avut unul dintre cei mai buni ani ai carierei, dar nu va începe sezonul 2024 la Australian Open, anunțându-și retragerea din timp de la primul turneu major al anului.

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Karolina Muchova, ocupantă a locului 8 WTA, nu a mai jucat de când a ajuns până în semifinale la Flushing Meadows, unde a pierdut cu 4-6, 5-7 în fața viitoarei campioane, Coco Gauff, o accidentare la încheietura mâinii fiind cauza principală și acum a problemelor sale. Jucătoarea în vârstă de 27 de ani nu a reușit să se recupereze la timp și și-a anunțat retragerea de la Australian Open.
Retragerea cehoaicei nu reprezintă tocmai o surpriză, având în vedere că s-a retras de la Brisbane, turneu care are loc săptămâna viitoare. Muchova a încercat să revină atât în timpul turneelor din Asia, cât și la Turneul Campioanelor, dar accidentarea nu i-a dat voie. La WTA Finals, cehoaica a fost înlocuită de Maria Sakkari, Muchova fiind incapabilă să se bucure de roadele celui mai bun al său în circuitul WTA.
CITEȘTE ȘI:

Karolina Muchova a fost forțată să se retragă de la Australian Open 2024

Cel mai probabil, Karolina Muchova va viza revenirea la turneele Indian Wells și Miami, ambele de categorie WTA 1000: "Nu este lucrul meu preferat de împărtășit, mai ales la începutul unui nou sezon, dar, din păcate, durerea de la încheietura mâinii a revenit în mijlocul pregătirii noului sezon competițional. Prin urmare, trebuie să amân startul sezonului și să-mi vindec complet încheietura mai întâi. Este frustrant, dar trebuie să rămân pozitivă, să mă recuperez & să mă pregătesc pentru restul anului", a scris ea pe Instagram.
Oarecum din fericire pentru Muchova, punctele ei în clasament nu vor fi afectate prea mult, având în vedere că anul trecut a ajuns doar până în turul doi la Australian Open, acesta fiind singurul turneu major la care nu a reușit să ajungă în săptămâna a doua de concurs. De asemenea, ea îi oferă Emmei Răducanu un potențial impuls în goana ei pentru un loc pe tabloul principal, britanica având nevoie acum de încă două retrageri pentru a scăpa de calificări.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo