Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2022 LIVE Blog, ziua 8 | Kanepi elimină numărul 2 WTA. Tsitsipas îl învinge pe Fritz

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/01/2022 la 15:08 GMT+2

Lunea neagră pentru români la "openul vesel", după ce atât Simona Halep, cât şi Sorana Cîrstea au fost eliminate, dramatic, din faza optimilor de finală de la Australian Open. Medvedev, marele favorit la masculin, a mers mai departe în sferturi, dar a avut parte de un prim test foarte greu, cu Maxime Cressy.

Kaia Kanepi | Tennis Australian Open 2022 | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Update / Stefanos Tsitsipas, numărul 4 ATP, s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, după ce a revenit de la 1-2 la seturi. El l-a învins în optimile de finală pe Taylor Fritz (22 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4.
UPDATE / Kaia Kanepi reuşeşte, la 36 de ani, să se califice în sferturile de finală ale singurului turneu de Grand Slam unde nu reuşise această performanţă. Sportiva din Estonia a trecut cu 5-7, 6-2, 7-6 de numărul doi mondial, Aryna Sabalenka.
Pe locul 115 WTA înainte de turneul de la Melbourne, veterana estonă este cel mai slab clasată sportivă prezentă între ultimele 8.
UPDATE / Stefanos Tsitsipas împinge disputa cu Taylor Fritz în decisiv. Au trecut aproape 3 ore de la începutul confruntării.
UPDATE / Kaia Kanepi evoluează entuziasmant şi împinge partida cu Sabalenka în decisiv, 6-2.
UPDATE / Taylor Fritz este la doar un set de primul său sfert de finală într-un Grand Slam.
UPDATE / Aryna Sabalenka, favorita 2, a câştigat primul set al disputei cu Kaia Kanepi, scor 7-5.
UPDATE / Se anunţă o confruntare dramatică pe Rod Laver Arena. Stefanos Tsitsipas egalează situaţia la seturi, dar diferenţele dintre cei doi par foarte mici.

Sorana Cîrstea, eliminată de la Australian Open

UPDATE / Iga Swiatek câştigă meciul cu Sorana Cîrstea, scor 5-7, 6-3, 6-3. În sferturi, poloneza o va întâlni pe învingătoarea duelului Sabalenka - Kanepi.
UPDATE / Taylor Fritz s-a impus în primul set al duelului cu favoritul 4, Stefanos Tsitsipas, scor 6-4.
UPDATE / Sorana Cîrstea a luptat admirabil, dar Swiatek îşi adjudecă setul secund. Românca are totuşi toate datele pentru a reveni în setul decisiv şi a se califica în sferturi.
UPDATE / Sorana Cîrstea face un prim set mare contra Igăi Swiatek, favorita 7, pe care o învinge cu 7-5.
UPDATE / Jannik Sinner e în sferturi, acolo unde îl aşteaptă pe învingătorul disputei Tsitsipas - Fritz. Pentru prima oară din 1973 până în prezent, doi jucători din Italia sunt între ultimii 8 la un Grand Slam.
UPDATE / Jannik Sinner este la un set distanță de al 2-lea sfert de finală al carierei, într-un Grand Slam, după ce în 2020, la Roland Garros a mai ajuns în ultimii 8. 6-3 pentru italian în setul doi cu De Minaur.
UPDATE / A început duelul dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea, din optimile Australian Open.
UPDATE / Jannik Sinner câștigă primul set al duelului cu De Minaur, scor 7-6(3), după o oră și 11 minute de joc.

Medvedev, calificare în sferturi la Australian Open

UPDATE / După 3 ore și 26 de minute, Medvedev trece de surprinzătorul Maxime Cressy, scor 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5.
UPDATE / Felix Auger-Aliassime e în sferturi la Australian Open, după 2-6, 7-6(7), 6-2, 7-6(4) cu Marin Cilic. Între canadian și semifinale va sta, cel mai probabil, Daniil Medvedev, care servește pentru meci în disputa cu Cressy.
UPDATE / Cu ceva probleme medicale, Medvedev cedează setul 3 al disputei cu Cressy, la tie-break.
UPDATE / Felix Auger-Aliassime a preluat controlul meciului cu Cilic, după 6-2 în setul 3.

Simona Halep, eliminată din optimile Australian Open

UPDATE / Simona Halep a părăsit Australian Open în faza optimilor de finală, după ce a pierdut cu 4-6, 6-3, 3-6 cu franțuzoaica Alize Cornet.
Cornet a făcut o partidă fantastică și, deși Halep a revenit senzațional în setul secund (de la 3-2 pentru franțuzoaică în setul secund, campioana noastră a mai cedat un singur punct), sportiva din Hexagon s-a adunat în decisiv și s-a impus.
UPDATE / Daniil Medvedev a avut parte de o opoziție mai puternică din partea lui Cressy în setul doi, dar rusul a fost mai lucid în tie-break și s-a impus, 7-6(4).
UPDATE / Simona Halep - Alize Cornet merge în decisiv, după ce sportiva noastră a arătat că este o luptătoare fantastică. Deși a fost condusă cu 3-1 în setul secund, Simo s-a mobilizat și nu i-a mai cedat niciun game franțuzoaicei.
UPDATE / Daniil Medvedev a câștigat primul set al disputei cu Maxime Cressy, scor 6-2.
UPDATE / Marin Cilic își continuă forma fantastică și câștigă primul set al disputei cu Felix Auger-Aliassime, scor 6-2.
UPDATE / Danielle Collins merge în sferturile de finală! Americanca a eliminat-o în optimi pe Elise Mertens, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-4, la capătul unui meci extrem de disputat, de două ore și 53 de minute de joc. În conitnuare, Collins se va duela cu Simona Halep sau Alize Cornet pentru un loc în semifinale la Melbourne.
"Au fost multe suișuri și coborâșuri, a trebuit să muncesc enorm pentru fiecare punct. Au apărut multe erori din partea mea, a trebuit să lovesc foarte bine, foarte precis. A fost un meci deosebit de greu pentru mine, mai ales din punct de vedere fizic. Am avut nevoie de un serviciu bun. Aș fi vrut să stau pe teren mult mai puțin, dar nu s-a putut", a spus Collins la finalul partidei.
UPDATE / Meciul dintre Danielle Collins și Elise Mertens se va decide în set decisiv. Belgianca a câștigat primul set, scor 6-4, iar americanca s-a impus cu același scor în manșa secundă, trimițând meciul în decisiv. Pentru că meciul se prelungește, partida Halep - Cornet va începe cu întârziere, în jurul orei 5.00.
UPDATE / Începe ziua a 8-a de concurs la Australian Open. Elise Mertens și Danielle Collins deschid ziua a doua a meciurilor din optimi. Din acest meci vom afla și posibila adversară a Simonei Halep în sferturile de finală, dacă românca trece mai târziu de Alize Cornet.
UPDATE / Începe a doua săptămână de concurs la Australian Open! Până la startul partidelor din optimi, să urmărim Top 5 lovituri din prima săptămână de competiție:
picture

Australian Open 2022: Top 5 lovituri în prima săptămână de concurs la Melbourne

Știre inițială
A 8-a zi de concurs de la Australian Open va aduce în prim plan câteva meciuri care se anunță extrem de tari. Nici nu a avea cum să fie altfel pentru că azi se joacă ultimele meciuri din optimile de finală, atât la masculin, cât și la feminin.
Simona Halep - Alize Cornet și Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, care vor fi în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, nu sunt singurele partide cu implicare românească. În competiția de juniori, Anca Alexia Todoni va juca în turul secund contra rusoaicei Ksenia Zaytseva, meci care va începe la ora 02:00 și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player.
Citește și:

Australian Open 2022 | Astăzi se joacă ultimele optimi de finală

Pe lângă partidele în care sunt implicate româncele, în optimile de finală rămase de jucat se regăsesc alte dueluri extrem de interesante. La masculin, Daniil Medvedev se va duela cu surprinzătorul Maxime Cressy, care până la această ediție de Australian Open nu trecuse niciodată nici măcar de turul 2 la un Grand Slam.
Medvedev este favorit clar la victorie, dar adversarul este un necunoscut, aceasta fiind prima întâlnire directă dintre cei doi jucători, astfel că rusul va trebui să trateze meciul cu cea mai mare seriozitate pentru a nu avea surprize neplăcute.
Un meci foarte tare de pe tabloul masculin va fi cel dintre Alex De Minaur și Jannick Sinner doi reprezentanți ai noii generații. Australianul va avea avantajul publicului, însă italianul a demonstrat deja în circuit că este gata să înfrunte orice obstacol pentru a-și atinge obiectivele. Văzut de mulți specialiști un viitor număr unu mondial și câștigător de Grand Slam-uri, Sinner este favorit, însă De Minaur a făcut un turneu mare până acum și orice e posibil.
Sinner a câștigat cele două întâlniri directe de până acum, prima la Next Gen Finals (Turneul Campionilor dedicat tinerilor sub 21 de ani - 2019), iar a 2-a la Sofia (2020).
Un duel al generațiilor va fi cel dintre Felix Auger Aliassime și Marin Cilic. Canadianul pare în sfârșit că și-a găsit forma și poate face pasul pe care mulți îl prevesteau, acela de a ajunge în fazele superioare ale turneelor de Grand Slam. Aliassime va avea însă un adversar dificil, Cilic arătând o formă excelentă în acest start de sezon, care a culminat cu victoria oarecum surprinzătoare în fața lui Andrey Rublev. Croatul are 2-1 la directe, ultima victorie venind anul trecut, pe iarba de la Berlin.
La feminin, Aryna Sabalenka o va avea de înfruntat pe surprinzătoarea Kaia Kanepi, care la 26 de ani se află la cea mai bună performanță a carierei la Australian Open. Sabalenka e cap de serie numărul doi, dar nu a convins deloc până acum, pierzând set în fiecare dintre cele 3 meciuri din primele tururi. Sabalenka și Kanepi s-au mai confruntat o singură dată în carieră. Se întâmpla tot în Australia, în ianuarie 2021, estona câștigând atunci în 3 seturi la Gippsland Trophy, unul dintre turneele pregătitoare de dinaintea Australian Open.
Programul zilei pe Rod Laver Arena
  • Danielle Collins - Elise Mertens (ora 02:00)
  • Simona Halep - Alize Cornet (nu mai devremed de ora 04:00)
  • Alex De Minaur - Jannick Sinner (nu mai devreme de ora 5:30)
  • Taylor Fritz - Stefanos Tsitsipas (ora 10:00)
  • Aryna Sabalenka - Kaia Kanepi (nu mai devreme de ora 12:00)
Programul zilei pe Margaret Court Arena (meciurile de simplu)
  • Daniil Medvedev - Maxime Cressy (nu mai devreme de ora 5:00)
  • Iga Swiatek - Sorana Cîrstea (nu mai devreme de ora 8:30)
Meciul Marin Cilic - Felix Auger Aliassime se va juca pe John Cain Arena și nu va începe mai devreme de ora 08:30.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo