Novak Djokovic a împărțit în două lumea tenisului după episodul nefericit în care a fost implicat în Australia. Sârbul și-a atras numeroși critici pentru încercarea sa de a se exchiva regulilor și a juca nevaccinat la primul Grand Slam al anului, dar au fost și destui jucători care l-au susținut în demersul său.
La mai bine de o lună de la acele memente, sârbul a vorbit deschis despre ce i s-a întâmplat la Antipozi și dezvăluit numele a 4 sportivi care i-au transmis mesaje de susținere în perioada respectivă, recunoscând că a fost cel mai surprins de de atitudinea lui Nick Kyrgios, cu care nu a avut cea mai bună relație în trecut.
"Îmi respect colegii și înțeleg că unii dintre ei nu au vrut să vorbească, iar unii dintre ei m-au criticat sau nu le-a plăcut felul în care am intrat în Australia. Mi-aș dori doar ca ei să asculte și poziția mea în toată această poveste. Dar poziția lor nu a fost ușoară, a fost atât de multă atenție asupra evenimentului și e de înțeles atitudinea unora dintre ei.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Am primit și susținere puternică de la mulți jucători. Nick Kyrgios m-a surprins plăcut, pentru că noi am avut divergențe în trecut. I-am mulțumit lui și tuturor celorlalți care m-au susținut, de exemplu, Alexander Zverev, Daniil Medvedev sau Alize Cornet.", a spus Djokovic, citat de tennishead.com.
Djokovic a menționat că au fost mai mulți jucători care au fost de partea sa în toată această poveste, dar au preferat să nu-și arate susținerea în public, astfel că nu le-a dat numele.
Citește și:

Djokovic nu e deranjat de porecla primită din cauza faptului că nu s-a vaccinat

În Serbia, Novak Djokovic a fost întrebat cum se simte când aude că i se spune 'Novaxxx' pentru că refuză să primească vaccinul anti-COVID-19. Răspunsul a venit imediat: "Oamenii îmi atibuie diverse nume, nu numai acum, ci de-a lungul carierei mele. Atât pot spune, nu mai e o noutate pentru mine nimic din aceste lucruri".
Întrebat de ce nu se vaccinează împotriva coronavirusului și ce se va întâmpla dacă ratează turneele de Grand Slam, Djokovic a precizat că are grijă de orice substanță intră în corpul său și că preferă să lupte cu boala, decât să facă vaccinul: "Ca sportiv de elită trebuie să verific foarte bine tot ce intră în corpul meu și care îmi poate schimba chiar și 0,5% din starea mea. Vreau să fiu foarte precaut cu asta și voi trăi cu consecințele de a nu fi vaccinat", asigură Djokovic, care ar putea fi privat de a concura la evenimente majore. "Aleg să mă concentrez asupra lucrurilor pe care le-am realizat și sunt recunoscător pentru asta. Cred că am destul timp în față și sper ca viitorul să-mi ofere tot ce este mai bun", a spus el.
Novak Djokovic va reveni săptămâna viitoare în circuit, la turneul de 500 de puncte ATP de la Dubai, acolo unde a cucerit cinci titluri de-a lungul carierei. Competiția din Emiratele Arabe Unite va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, în perioada 21-26 februarie.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51