Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Samantha Stosur își încheie cariera de simplu, după înfrângerea de la Australian Open în fața Anastasiei Pavlyuchenkova

Alex Masgras

Actualizat 20/01/2022 la 10:10 GMT+2

Samantha Stosur părăsește proba de simplu a turneului de la Australian Opne, după ce a fost învinsă în turul al doilea de către Anastasia Pavlyuchenkova, într-un meci câștigat de jucătoarea din Rusia cu 6-2, 6-2.

Samantha Stosur

Credit imagine: Getty Images

Samantha Stosur își încheie cariera în proba de simplu chiar la ea acasă. Fosta campioană de la US Open din 2011 a fost învinsă de a zecea favorită de la Australian Open, scor 6-2, 6-2. În vârstă de 37 de ani, Stosur a anunțat că primul turneu de Grand Slam al anului va fi și ultimul turneu de simplu în care va participa.
Samantha Stosur este una dintre cele mai apreciate jucătoare din circuitul feminin, fiind și o jucătoare excelentă în proba de dublu. Ea a participat pentru prima oară la Australian Open pe vremea când avea doar 17 ani, iar acum, 20 de ani mai târziu, își încheie cariera în fața conaționalilor săi:
"Am făcut mai multe lucruri decât mi-aș fi imaginat vreodată. Am visat să câștig un Grand Slam. Să faci ce ai visat când ești copil este fenomenal. Nu aș fi putut cere mai mult de atât. Am avut multe momente grozave aici în Australia și în jurul lumii.
Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în acești 20 de ani. Antrenorii, se știu ei, m-au ajutat atât pe teren, cât și în afara lui. M-au făcut persoana care sunt astăzi. Familiei mele, mama, tata, fraților mei care au renunțat la multe lucruri pentru a mă duce la turnee în weekenduri. Dar cred că a meritat, așa că vă mulțumesc că și voi ați dat totul.
Evident, îi mulțumesc și partenerului meu Liz, pentru că a fost alături de mine prin momentele grele, dar și prin momente bune. Micuța Evie care este acasă, sper că ești trează, te salut. Tuturor de pe margine, am petrecut un timp minunat, vă mulțumesc că sunteți aici. Dacă am ratat pe cine, îmi pare rău, dar vă iubesc pe toți", a declarat Sam Stosur la interviul de pe teren.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Sam Stosur - Anastasia Pavlyuchenkova

Și Anastasia Pavlyuchenkova, adversara lui Sam Stosur din turul al doilea, a fost emoționată de momentul retragerii jucătoarei din Australia: "A fost un moment emoționant și pentru mine. Mi s-a făcut pielea de găină când toată lumea a început să o aplaude pe Sam. Este o persoană minunată și o jucătoare grozavă, așa că îți mulțumim pentru tot", a declarat și favorita numărul 10 de la Melbourne.
Citește și:

Sam Stosur va continua în proba de dublu până la finalul anului 2022

Chiar dacă se va retrage din proba de simplu, Stosur nu este pregătită să spună adio tenisului definitiv. Jucătoarea din Australia a anunțat la finalul lunii decembrie că va continua să joace în turneele de dublu până la finalul anului.
În acest moment, ea se află în continuare în proba de dublu, după ce a obținut calificarea în turul al doilea alături de partenera sa, Shuai Zhang. De asemenea, Stosur va evolua și în proba de dublu mixt, alături de australianul Matthew Ebden.
Aflată în acest moment pe locul 487 în clasamentul WTA, Stosur a ajuns în cariera sa până pe locul 4 în ierarhia feminină. În 2011, ea a câștigat singurul său turneu de Grand Slam la simplu, după ce a învins-o în ultimul act de la US Open chiar pe Serena Williams. De asemenea, Stosur mai are o finală la simplu, în 2010 la Roland Garros, pierdută în fața italiencei Francesca Schiavone.
În ceea ce o privește pe adversara lui Stosur de astăzi, Anastasia Pavlyuchenkova o va întâlni în turul trei pe Sorana Cîrstea. Jucătoarea din România s-a impus astăzi în turul al doilea, câștigând fără emoții partida cu Kristina Kucova, scor 6-2, 6-4.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo