Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander, despre șansele Simonei Halep la Australian Open: "O vom vedea câștigând"

Irina Aldea

Actualizat 17/01/2020 la 11:08 GMT+2

Expertul Eurosport, Mats Wilander, a vorbit despre șansele Simonei Halep la primul mare turneu din acest sezon competițional.

Halep

Credit imagine: Getty Images

Câștigător a șapte titluri de Grand Slam, Mats Wilander a mărturisit că este nerăbdător înainte de primul mare turneu din 2020. Fostul campion suedez a vorbit despre favoriții de la Melbourne și despre șansele Simonei Halep de a cuceri al treilea ei titlu major. Sportiva noastră a fost eliminată în sferturile de finală la Adelaide și este deja prezentă la Melbourne.
Campioană la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), Simona are misiunea de a-și trece în palmares un nou titlu de Grand Slam, al treilea, și vine cu siguranță cu un moral bun la Melbourne. Asta pentru că a reuat colaborarea cu Darren Cahill, antrenorul care a stat în spatele celor mai mari succese din cariera româncei. În 2018, campioana noastră juca o finală dramatică la Melbourne, pierdută în fața lui Wozniacki, însă acel turneu a fost parcă momentul declanșator de succes pentru Simo.

Mats Wilander, despre Simona Halep

Crezi că Simona poate ajunge în finală la Melbourne? Are jocul potrivit pentru suprafața de hard?
Da, cred că are. Terenurile de hard nu sunt așa rele pentru cineva precum Halep, pentru că înseamnă că va fi recompensată pentru unele lovituri pe care le lovește, unele care nu fac mare lucru pe alte terenuri. Cred că aici pot deveni arme și cred că terenurile mai rapide pot transforma și serviciul ei într-o armă. Câștigând Wimbledon, cred că este mai relaxată în ce privește câștigarea pe terenuri mai rapide sau pe care mingea nu sare atât de mult. Cred că a dovedit României și restului lumii că poate câștiga Slam-uri pe diferite suprafețe și în diferite situații și că o poate învinge pe Serena la Wimbledon, așa că de ce nu ar putea câștiga și Australian Open. Cred că o vom vedea câștigând încă un Slam înainte să se retragă și poate fi oricare din cele patru. Nu știu la care dintre ele are o șansă mai mare de reușită.
Wilander
Cum vezi aducerea lui Darren Cahill înapoi în echipa ei?
Cred că Darren Cahill va fi mereu în mintea sa. Nu știu dacă venirea lui înapoi în echipă va face o mare diferență sau nu, dar da, este un antrenor care practic a învățat o jucătoare să câștige Slam-uri și cum să se poarte pe teren, ce să facă la antrenamente și așa mai departe. Deci da, Darren Cahill e foarte important, poate că e exemplul cel mai bun de importanță a unui antrenor alături de un jucător.
Cine crezi că este favorit pe tabloul masculin?
Fără îndoială că Novak Djokovic. El a câștigat de șapte ori, eu cred că el este marele favorit pentru că este vorba de asemenea de meciuri lungi. Rafa este al doilea favorit pentru că s-a descurcat bine la Davis Cup și ATP Cup. El nu a luat cu adevărat o pauză la finalul sezonului trecut și probabil că îi va fi mai greu. Următorii pe lista de favoriți sunt Federer, Tsitsipas și alți jucători ca Medvedev, de pildă, dar nu cred că au vreo șansă în fața lui Novak anul acesta.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo