Articol scris de Andrei Nicolae
Răducanu a făcut istorie la US Open, după ce a devenit prima jucătoare care reușeste să câștige un Grand Slam, venind din calificări. În prezent, fanii tenismenei așteaptă o performanță la fel de notabilă și în Australia, însă expertul Mats Wilander nu este de părere că tânăra va reuși să cucerească al doilea titlu de mare șlem consecutiv: "Cred că sunt șanse mari ca nivelul ei să fie ridicat. Însă să cred că este posibil să câștige un Grand Slam din nou atât de devreme..Cred că este nevoie de un efort supraomenesc"
Australian Open
Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare
11/01/2022 LA 05:49
Triplu câștigător în Australia, Wilander a explicat că este posibil ca Emma să facă o impresie bună, dacă se bazează pe câteva din calitățile sale: "Dacă va reuși să se bazeze pe abilitățile ei atletice pentru a câștiga majoritatea meciurilor în care este implicată și va ajunge în sferturi, apoi în semifinale și ceva se întâmplă și brusc simte că poate învinge acea persoană, atunci da, este posibil".
CITEȘTE ȘI
FRATELE LUI NOVAK DJOKOVIC A EXPLICAT DE CE PRIMUL-MINISTRU AL AUSTRALIEI A FOST FURIOS PE JUCĂTOR

Pericolul rețelelor sociale pentru tinerii jucători

Tenismenul suedez a vorbit și despre influența rețelelor sociale, care își pun amprenta asupra jucătorilor tineri. Wilander crede că prin intermediul lor se creează o presiune foarte mare, care nu poate fi controlată de persoane aflate la vârsta Emmei Răducanu: "Simt că presiunea care se creează în jurul ei este foarte mare. Nu cred că există vreo persoană care poate să pună deoparte social media și așteptările care înconjoară un atlet profesionist, nu știu dacă acea persoană există, care să aibă sub 20 de ani, cred că toți vor fi afectați. Este o problemă foarte mare pentru jucători profesioniști care au 17, 18, 19 ani."
Emma Răducanu nu a reușit să facă pregătirea "ca la carte" pentru Australian Open, deoarece a fost depistată pozitiv la testele de Covid-19 și nu a putut participa la Melbourne Summer Set. Campioana de la US Open va debuta totuși înainte de turneul de mare șlem la competiția pregătitoare de la Sydney Tennis Classic, unde o va întâlni pe Elena Rybakina în primul tur.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial
10/01/2022 LA 10:12
Australian Open
Cum arată cotele la Australian Open după ce Djokovic a câștigat procesul și va putea juca
10/01/2022 LA 07:43