Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial

Cristian Mihală

Actualizat 10/01/2022 la 15:38 GMT+2

Novak Djokovic a câștigat procesul contra statului australia, dar în continuare i se poate anula viza. Liderul mondial va oferi în scurt timp declarații despre situația sa din Australia, într-o conferință de presă organizată de familia sa.

Novak Djokovic insieme al suo team di allenatori e preparatori sul campo di Melbourne dove ha svolto il primo allenamento in vista dell'Australian Open, Credit Photo Twitter @DjokerNole

Credit imagine: Twitter

UPDATE | Novak Djokovic tocmai a postat o fotografie de pe Rod Laver Arena, anunțând că se antrenează pentru Australian Open.
"Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a anulat decizia de a îmi anula viza. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să particip la Australian Open. Rămân concentrat pe acest lucru. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante turnee pe care le avem, în fața unor fani minunați.
Pentru moment nu pot spune mai multe decât mulțumesc pentru că ați fost alături de mine și m-ați încurajat să fiu puternic", a postat în urmă cu câteva momente Novak Djokovic.
UPDATE | De asemenea, fratele lui Novak Djokovic a declarat că liderul mondial s-a putut antrena luni seara, acesta fiind primul lucru pe care l-a făcut după ce a părăsit hotelul în care a stat în ultimele zile.
UPDATE | Djordje, fratele lui Novak Djokovic, a declarat în limba sârbă: "Novak este liber. Se află în Australia pentru a câștiga un nou Australian Open. Are o scutire medicală. Este cel mai bun jucător din toate timpurile și conduce prin principiile și ideile sale".
UPDATE | A început conferința de presă organizată de părinții lui Novak Djokovic. În scurt timp, liderul mondial ATP va face declarații în legătură cu situația sa din Australia. În acest moment, familia lui Djokovic dă declarații în limba sârbă.
UPDATE | Novak Djokovic va susține o conferință de presă la ora 13.00 GMT (ora 15:00 la București), a declarat tatăl său pentru BBC. Srdan Djokovic a spus că fiul său va lua parte la o conferință de presă planificată de familie printr-un link video.
UPDATE | Un purtător de cuvânt al ministrului Imigrației, Alex Hawke, a susținut într-o declarație în urmă cu puțin timp: "În urma hotărârii de astăzi a Tribunalului Federal pe un motiv procedural, rămâne la latitudinea ministrului imigrării Hawke să ia în considerare anularea vizei domnului Djokovic, în conformitate cu articolul 133C (3) din Legea privind migrația. Ministrul analizează în prezent chestiunea și procesul rămâne în derulare", se arată în publicația australiană theage.com.
UPDATE | Novak Djokovic va fi un om liber în această seară! Guvernul nu va lua decizia de a-l deporta în seara asta. Ministrul Imigrării a avut 4 ore să facă apel la decizia Curții. Jurnalistul australian Paul Sakkal susține că decizia de anulare poate fi luată în continuare, dar va fi mâine sau peste câteva zile.
UPDATE | Fanii lui Novak Djokovic s-au încăierat cu poliția. Au aruncat și cu obiecte către forțele de ordine. S-a dat cu spray lacrimogen. Câțiva fani au blocat calea unei mașini despre care credeau că îl transporta pe Djokovic. Au bătut în geam, au aruncat cu sticle în mașină, iar două persoane s-au urcat pe mașină și au sărit pe ea.
UPDATE | Fanii sârbi au sosit la clădirea din Melbourne în care se află Novak Djokovic cu avocatul său. Cântă, dansează sârba și scandează: "Free, Nole!"
UPDATE / Australienii neagă că Novak Djokovic ar fi fost arestat. Ministrul imigrării încă studiază dosarul, pentru a fi sigur că ia decizia bună. El e singurul care îl poate deporta pe Nole, după procesul câștigat. Conform informațiilor pe surse obținute de jurnaliștii de la Antipozi, Alex Hawke își poate exercita dreptul de a-l deporta până la ora 12:30 (ora României).
UPDATE / Informația potrivit căreia Djokovic ar fi fost arestat a pornit de la tatăl acestuia, Srdjan Djokovic. Avocații lui Nole decid în acest moment cum să răspundă la această nouă problemă, susține tatăl numărului unu mondial.
Srdjan Djokovic îl comparase pe fiul său mai devreme, într-o conferință de presă cu Isus Hristos. "L-au crucificat pe Isus și acum încearcă să facă același lucru cu Novak. Îl obligă să stea în genunchi", spunea Srdjan mai devreme despre tot ce s-a întâmplat de când fiul său a aterizat în Australia.
Trebuie spus că nu există în continuare nicio informație oficială care să confirme că Djokovic ar fi fost arestat.
UPDATE / Există informații, neconfirmate încă oficial, că Ministrul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, Alex Hawke, își va exercita dreptul de a-i anula viza lui Djokovic. Atât în presa din Serbia, dar și în câteva ziare de renume mondial din Vest se vehiculează această informație.
"Arestarea lui Novak Djokovic, în progres! Zeci de polițiști au intrat în clădire, a confirmat fratele lui Nole", notează sârbii de la blic.rs.
"Deși a câștigat în fața instanței federale Victoria, Novak Djokovic nu va putea rămâne în Australia, potrivit unei noi decizii a autorităților locale.
Marea dramă are loc la Melbourne, unde autoritățile de acolo vor să-l deporteze pe cel mai bun tenismen din lume, în ciuda deciziei instanței de a-i returna viza. Potrivit informațiilor din Australia, un număr mare de forțe de poliție se află în clădirea în care este Novak și echipa sa și există și dube de poliție care ar trebui să-l ducă pe sârb în arestul pentru imigranți.
Serviciul de Imigrări vrea să-l expulzeze pe Novak din țară în ciuda deciziei instanței, care a fost pozitivă pentru Djokovic", mai notează sârbii.
Știrea inițială

Djokovic, ore tensionate: încă poate fi deportat

Tenismenul sârb, numărul unu mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră.
Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministrul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, Alex Hawke, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă va respecta decizia instanței său va anula viza jucătorului sârb.
În consecință, Nole încă nu a scăpat de emoții și va aștepta cu sufletul la gură să vadă dacă Hawke îi anulează viza. Conform theage.com.au, ministrul are la dispoziție 4 ore de la încheierea procesului să își exercite dreptul. Ca atare, dacă până la ora României 12:30 nu se ia o decizie de expulzare a lui Nole, în baza articolului 133C(3), atunci Djokovic "scapă" și va putea evolua la Australian Open.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic riscă să fie "interzis" în Australia pe 3 ani

Trebuie spus că sursa citată notează că o hotărâre nouă de anulare a vizei poate veni la "pachet" cu o interdicție de 3 ani în Australia, pentru Djokovic. Ca atare, în cazul în care se ajunge la o astfel de hotărâre, Nole ar putea să nu mai evolueze vreodată la Antipozi. El va împlini 35 de ani anul acesta, iar o intericție de 3 ani pe teritoriul Australiei ar putea să însemne că anul 2021 a fost ultima reprezentație pe Rod Laver Arena a omului care a câștigat de 9 ori titlul la Melbourne.
În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut pentru a fi împreună cu avocaţii săi în timpul audierii. El își va putea relua programul obișnuit de pregătire a Australian Open, dacă nu i se anulează viza până la 12:30.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo