Numărul unu mondial s-a calificat în semifinale la Australian Open, după ce a trecut de Alexander Zverev, dar nu se poate concentra exclusiv pe turneul de la Melbourne. Chiar dacă a demisionat în vară din funcţia de preşedinte al Consiliului Jucătorilor, sârbul rămâne un membru marcant, a cărui foce se face auzită în primul rând datorită greutăţii performanţelor sale. Ca atare, el a vorbit după succesul cu Zverev despre ce urmează în circuit şi a dezvăluit că jucătorii iau în considerare boicotarea sezonului, dacă vor fi obligaţi şi la următoarele competiţii să stea în carantină.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg

Australian Open şi carantina

Astana Open
Medvedev, calificare fără emoții în sferturi la Astana! Se conturează un posibil duel cu Djokovic
ACUM 14 ORE
Primul Grand Slam al anului s-a confruntat cu o adevărată criză. Haosul s-a declanșat la Melbourne în momentul în care jucătorii au început să sosească, în curse speciale, în condițiile impuse de organizatori. Deși niciun sportiv nu a ieșit pozitiv la testarea din Australia, 72 dintre aceștia au fost anunțați că nu vor putea să iasă deloc din camera de hotel pentru următoarele 14 zile și trebuie să își ia adio de la antrenamente.
Și asta pentru că la testarea obligatorie de la sosirea în Australia, pasageri din trei dintre avioanele oficiale ce au transportat tenismenii au ieșit pozitiv la Covid: aceștia erau fie oameni din staff-ul jucătorilor, fie membri ai echipajului aeronavei.
Jucătoarele au protestat cel mai vehement, printre ele numărându-se și Sorana Cîrstea. Acestea au spus că australienii au schimbat din mers regula, deși dăduseră asigurări inițial că zborurile sunt special gândite astfel încât în cazul înregistrării unui caz pozitiv repercusiunile să fie minine: doar jucătorul testat pozitiv sau al cărui membru din staff era găsit pozitiv avea să fie izolat în regim strict, împreună cu prestabilitul "cohort", adică jucătorul cu care se înțelese să facă echipă la antrenamente pentru prima săptămână a izolării.

Mesajul lui Djokovic către ATP

Acum, există tot mai multe zvonuri că, cel puţin în circuitul ATP, măsura carantinei va continua şi la turneele din februarie-martie, iar Nole a luat poziţie în acest sens, după ce a vorbit cu majoritatea jucătorilor.
"Ne-a afectat pe toţi carantina, atât emoţional, cât şi fizic. Nu cred că e normal. Sperăm să fi fost vorba de ceva temporar, doar pentru acest turneu. Am vorbit cu majoritatea jucătorilor din circuit şi cei mai mulţi nu vor să continuăm sezonul dacă vor fi nevoiţi să stea din nou în carantină. Aşteptăm să se discute cu managementul ATP pentru că vrem răspunsuri. Vrem să ştim cum va continua sezonul pentru noi în percepţia lor, pentru că nu ştim în acest moment ce se va întâmpla după Australian Open", a spus Novak Djokovic, citat de eurosport.co.uk.
Djokovic va juca joi în semifinalele de la Australian Open împotriva rusului Karatsev, primul jucător din istorie care a ajuns în penultimul act la un Grand Slam la prima sa prezenţă. Disputa va fi în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Astana Open
Djokovic, calificare en-fanfare în sferturi la Astana Open! Sârbul a trecut de Van De Zandschulp
ACUM 16 ORE
Tenis
Novak Djokovic a vorbit despre Australian Open 2023! Ce trebuie să se întâmple ca să participe
ACUM O ZI