Azi ar putea să fie ziua decisivă pentru Djokovic, în sensul în care e de aşteptat ca ministrul imigrării, Alex Hawke, să anunţe dacă îl deportează sau nu pe sârb.
Scott Morrison, premierul Australiei, a admis zilele trecute că opinia cetăţenilor de la Antipozi contează şi ea în această ecuaţie. Dincolo de politică, autorităţile nu vor să ia o măsură nepopulară, în contextul în care şi aşa s-a creat un adevărat "circ" în privinţa anulării vizei (decizie întoarsă de Tribunal, la proces).
Ca atare, s-a dorit să se afle părerea populaţiei, astfel că s-a apelat la John Utting, CEO-ul de la Utting Research, unul dintre cele mai mari Institute de Cercetare şi Sondare a Opiniei Publice din Sydney. Rezultatele au fost făcute publice în această dimineaţă şi, deşi marja de eroare e de aproximativ +/-5%, pentru că sondajul a fost făcut pe un eşantion de doar 500 de persoane, cifrele sunt clare. Astfel, 51% dintre cei care au votat în acest sondaj au mers pe varianta expulzării lui Djokovic, în timp ce doar 31% consideră că sârbul ar trebui să rămână în ţară şi să îşi apere şansele la Australian Open. 18% dintre subiecţi au explicat că nu au o părere clară în legătură cu speţa.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 2 ORE
Rezultatele nu sunt surprinzătoare, în contextul în care Australia e o ţară în care rata de vaccinare e foarte ridicată. Astfel, în Melbourne, 97% din populaţie e vaccinată, astfel că cei mai mulţi nu acceptă ca un străin să aibă parte de un tratament special. Asta în contextul în care, în 2021, cetăţenii metropolei de la Antipozi au fost obligaţi să stea în lockdown aproximativ 250 de zile, iar în prezent au mari limitări în privinţa călătoriilor.
CITEŞTE ŞI:
NOVAK DJOKOVIC A RECUNOSCUT: A PARTICIPAT LA UN EVENIMENT, DEȘI ȘTIA CĂ ARE COVID-19

Becker se aşteaptă la huiduieli pentru Djokovic, la Australian Open

Fostul antrenor al sârbului, Boris Becker, a comentat situaţia actuală a lui Novak Djokovic, care, în ciuda faptului că e de 9 ori campion la Australian Open, va fi primit probabil cu multă ostilitate pe Rod Laver Arena, dacă va participa.
"Sunt sigur că Djokovic va fi huiduit la meciuri, vor fi huiduieli zdravene, dar el nu este un străin acestui tratament. Novak a fost întotdeauna un tip care nu s-a bucurat de susținere peste tot pe unde a mers, e un tip care a știut să facă față dificultăților. Este grozav că totul s-a schimbat în finala US Open de anul trecut, dar acum va intra pe teren ca în iad. Fanii vor fi cruzi, dar cu fiecare victorie, Djokovic va deveni mai greu de învins", a spus Becker, citat de BBC.
Novak Djokovic a cucerit titlul la Australian Open de 9 ori, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, un record absolut în istoria turneului de la Antipozi. Dacă se va impune și în 2022, el ar deveni al treilea jucător care cucerește peste 10 titluri într-un singur turneu de Grand Slam, după Margaret Court la Australian Open (11) și Rafael Nadal la Roland Garros (13).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 5 ORE