Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australienii s-au săturat! Ministrul imigrării, somat public să ia o decizie în cazul Djokovic

Cristian Mihală

Publicat 14/01/2022 la 08:29 GMT+2

Cazul Novak Djokovic rămâne sub semnul incertitudinii, iar tot mai multe voci se declară nemulțumite de modul în care autoritățile din Australia tratează lucrurile. Alex Hawke, ministrul imigrării, a fost somat să își anunțe decizia în cazul sârbului, în contextul în care în ceva mai mult de două zile e programat startul turneului.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Autoritățile de la Antipozi se umplu de penibil, în condițiile în care în continuare nu sunt în stare să ia o hotărâre finală în ceea ce îl privește pe numărul unu mondial, Novak Djokovic.
După ce poliția de frontieră i-a retras viza, sârbul și-a găsit dreptatea în instanță. Chiar și așa, participarea acestuia la Australian Open 2022 depinde de decizia pe care ministrul imigrării, Alex Hawke, trebuie să o ia. Purtătorul de cuvânt al acestuia a anunțat de luni că guvernantul studiază speța și își va face publică hotărârea. Au trecut 5 zile de atunci și Nole încă nu știe dacă va putea juca sau nu la "openul vesel". Între timp, a fost tras și tabloul de la primul Grand Slam al anului, iar incertitudinea care planează aduce doar deservicii; atât pentru imaginea Australiei, cât și pentru pregătirea corectă a turneului de către Nole.
CITEȘTE ȘI:

Ministrul imigrării, "pierdut în misiune", după ce refuză să anunțe verdictul în cazul Djokovic?

Jaqui Lambie, unul dintre cei mai cunoscuți senatori din Australia, a luat poziție, sătul de modul în care se tot amână lucrurile și l-a somat pe Alex Hawke să își facă publică ancheta și să dea verdictul final.
"Alex Hawke, unde ești? Te-ai pierdut în misiune? Dacă nu ești în stare să iei o decizie în cazul lui Djokovic, Dumnezeule, cum pot oamenii pe care îi conduci să guverneze o țară? E o rușine absolută", a spus Lambie, citat de aap.com.au.
În 5 zile, Hawke și echipa lui au avut suficient timp să pună cap la cap toate informațiile și să ajungă la o concluzie, fără îndoială. S-a speculat că verdictul va fi dat chiar luni, dar a trecut zi după zi și decizia a fost amânată. Astfel, cu ceva mai mult de 48 de ore înainte de startul turneului, numărul unu mondial nu știe dacă va fi sau nu la start, deși a fost prezent la tragerea la sorți de ieri.
Această întârziere nejustificată umbrește și mai mult imaginea Australiei, și așa șifonată după ce s-a demonstrat în instanță că poliția de frontieră a greșit în cazul lui Nole. S-a acreditat tot mai mult ideea că totul are un substrat politic, iar lipsa unui răspuns ferm a făcut ca situația să escaladeze și să se ajungă la tot felul de ipoteze.
Ultimul scenariu acreditat în presă ar fi legat de o întârziere voită a unui anunț ferm, astfel încât Djokovic să nu mai aibă timp să se apere. Avocații acestuia pregătesc de zile bune dosarul pentru a contesta o eventuală decizie de expulzare din Australia.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo