Situația în care se află Djokovic devine una ridicolă, în contextul în care sârbului nu i se spune cu exactitate dacă va avea dreptul sau nu să joace la Australian Open. Atitudinea autorităților de la Antipozi e una incredibilă și de neînțeles, în contextul în care responsabilii cu decizia finală nu sunt în stare să comunice clar dacă Nole va putea sau nu să își apere trofeul.
Misterul în jurul numărului unu mondial a crescut ieri, când acesta rezervase arena Rod Laver pentru două ore, astfel încât să se antreneze și să ajungă la o formă fizică optimă înainte de startul competiției. Ședința de pregătire s-a curmat brusc, după doar 30 de minute, anunță Bild. Marco Panichi, antrenorul său de fitness, i-a arătat sârbului un mesaj primit pe mobil, iar acesta a împachetat rapid echipamentul și a părăsit arena.
Evident, s-a crezut că e vorba de o decizie a lui Alex Hawke, ministrul imigrării, cel care deține cheia participării lui Djokovic la Australian Open 2022. Nu a fost așa, autoritățile de la Melborune neluând nici ieri vreo decizie în cazul numărului unu mondial.
Tenis
Gabriela Ruse, prima victorie românească la Australian Open 2022. Meci perfect al sportivei noastre
ACUM O ORĂ
CITEȘTE ȘI:
LUARE DE POZIȚIE LA CEL MAI ÎNALT NIVEL! CE RECOMANDĂ OMS ÎN CAZUL CONTROVERSEI LUI NOVAK DJOKOVIC ÎN AUSTRALIA

De ce ar fi plecat Djokovic din mijlocul antrenamentului, la Australian Open

Express.co.uk acreditează ideea că, cel mai probabil, mesajul primit de Djokovic avea legătură cu avocații săi și cu apărarea pe care aceștia o pregătesc în cazul în care Nole va fi, în cele din urmă, expulzat.
S-a tot speculat că decizia lui Alex Hawke va fi în defavoarea liderului mondial, iar jurnalistul Paul Sakkal, de la The Age, a menționat că ministrul imigrării este gata să ia o nouă hotărâre radicală în privința lui Djokovic, care ar face aproape imposibilă participarea sa la Australian Open.
Avocații sârbului sunt puși în gardă și au început deja pregătirea unui recurs. Marea îngrijorare a avocaților este legată de data la care instanța se va pronunța din nou. Dacă vineri îi va fi anulată viza lui Nole, apărătorii săi vor acționa imediat, însă judecătorii nu lucrează în week-end, în mod normal. De la prima anulare a vizei și până la procesul care i-a dat câștig de cauză lui Djokovic au trecut câteva zile.
Fiind vorba despre un caz atât de special, avocații lui Djokovic speră că instanța va face o excepție și va judeca speța în zilele de week-end, iar o decizie finală se va lua cel târziu duminică. În acest context, Djokovic ar putea juca la Australian Open, care va începe luni, dacă judecătorii îi vor da din nou dreptate, așa cum s-a întâmplat la primul proces privind anularea vizei.
Cert e că, independent de ce se va întâmpla, australienii s-au umplut de ridicol, nefiind în stare să ajungă la o decizie în 5 zile și expunându-l pe Djokovic la o situație fără precedent. Sârbul este cap de serie nr. 1 la "openul vesel" și și-a aflat deja posibilul program din turneu. Astfel, îl va înfrunta în primul tur pe compatriotul său, Miomir Kecmanovic, nr. 78 ATP. Aceasta va fi a doua confruntare dintre cei doi sportivi, care s-au mai duelat în 2021, în sferturile de finală ale turneului Serbia Open de la Belgrad, unde Djokovic s-a impus cu 6-1, 6-3. După Kecmanovic, liderul clasamentului mondial ar putea da în turul 2 peste Tommy Paul, în turul 3 l-ar putea înfrunta pe Lorenzo Sonego, iar în turul 4 s-ar putea întâlni cu Cristian Garin. În sferturile de finală de la Australian Open 2022, Novak Djokovic s-ar putea duela cu Matteo Berrettini, în timp ce în semifinale numărul 1 ATP i-ar putea avea ca adversari pe Alexander Zverev sau Rafael Nadal.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Novak Djokovic nu merge în Serbia. Unde se "tratează" după ce a pățit și ce înțelegere a făcut
ACUM 3 ORE
Australian Open
Rafael Nadal, calificare la pas în turul 2 la Australian Open 2022! Victorie facilă cu Marcos Giron
ACUM 4 ORE