Djokovic a fost expulzat din Australia, după ce Curtea nu i-a mai dat dreptate în procesul de redobândire a vizei. Nole a părăsit deja țara și se confruntă cu o interdicție pe 3 ani de a mai călca la Antipozi, deși există pârghii pe care probabil le va accesa pentru a avea parte de "grațiere".
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Val de simpatie pentru Djokovic? Imposibil, susține Groth

Cert e că tot circul creat a pus într-o lumină proastă organizatorii, autoritățile, dar și pe Djokovic. Sam Groth, care a devenit în ultimele săptămâni cel mai mare contestatar al sârbului, a publicat azi un nou material în care a explicat de ce nu există un val de simpatie în rândul jucătorilor pentru ce i s-a întâmplat lui Nole. Kyrgios făcea apel la unitate, dar acest lucru nu poate fi făcut în contextul în care aproape nimeni nu e de partea numărului unu mondial.
"Nimeni nu a ieșit bine din acest circ cu Djokovic. După 12 zile de show, ieri, cu o zi înainte de startul turneului, programul de joc al Australian Open nu era confirmat. Jucătorii, dintre care mulți știau că vor juca luni, nu aveau idee dacă acest lucru se va mai întâmpla. În calitate de jucător, acest lucru îți afectează cu adevărat pregătirea, planul alimentar, programul de somn și momentul în care te antrenezi. Totul se concentrează în jurul orei de start.
Organizatorii chiar au greșit. Nu era nevoie ca lucrurile să meargă altfel decât merg în mod normal. Toată lumea s-a încurcat din cauza unuia care acum nici măcar nu este aici.
Nu este nicio surpriză în acest context că nu a existat un val de simpatie pentru Novak din partea jucătorilor. Desigur, prietenii lui Tennys Sandgren, Vasek Pospisil și Sergiy Stakhovsky au fost solidari. Cea mai mare surpriză a fost să îl vedem pe Kyrgios de partea lui Djokovic, dar în rest a existat foarte multă frustrare în rândul celorlalți.
Avem 97% dintre jucătorii de aici complet vaccinați. Au făcut ceea ce trebuia să facă pentru a juca. Dacă ești unul dintre ei, nu ai fi frustrat că un tip care refuză să urmeze exemplul a încercat să intre printr-o portiță?
Indiferent dacă au crezut că ar trebui deportat sau nu, adevărul este unul singur: aproape toți consideră că Djokovic ar fi trebuit să facă ceea ce era stipulat în regulament. Chiar și Sandgren – unul dintre cei mai convinși susținători ai lui Djokovic și un renumit anti-vaccinist – a decis să nu călătorească în Australia pentru că știa că nu are motive pentru o scutire", a scris Groth în Herald Sun.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
IERI LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
IERI LA 18:22