Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic a rămas fără viză. Reacţia lui Nadal

Cristian Mihală

Publicat 15/01/2022 la 12:30 GMT+2

"Australian Open este mult mai important decât orice jucător", a afirmat sâmbătă tenismanul spaniol Rafael Nadal, atacându-l astfel pe rivalul său sârb Novak Djokovic, care poartă o bătălie juridică împotriva expulzării sale din Australia.

Novak Djokovic & Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

"Australian Open va fi extraordinar cu sau fără el", le-a declarat numărul 6 mondial ziariştilor la Melbourne Park, cu două zile înainte de statul acestui turneu de Mare Şlem.
Djokovic a fost trimis din nou într-un centru de detenţie în oraşul Melbourne, după ce viza i-a fost anulată pentru a doua oară de guvernul australian, care susţine că jucătorul nevaccinat împotriva Covid-19 constituie un pericol public, transmite AFP.
Acest nou episod dintr-o saga care a început pe 5 ianuarie, când Djokovic a fost blocat pe aeroportul din Melbourne, face din ce în ce mai puţin probabil ca sârbul în vârstă de 34 de ani să participe la Australian Open, ce începe luni. Djokovic caută o a 10-a victorie în acest turneu, care ar fi un al 21-lea titlu de Grand Slam, un record.
Nadal a spus că îl respectă pe Djokovic "ca om, desigur, şi ca sportiv, fără nicio îndoială".
"Îl respect cu adevărat, chiar dacă nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-a făcut în ultimele două săptămâni", a adăugat spaniolul în vârstă de 35 de ani.
CITEŞTE ŞI:

Nadal şi Zverev, marii beneficiari ai absenţei lui Djokovic de la Australian Open

În măsura în care completul de judecată de mâine nu va întoarce încă o dată decizia autorităţilor în cazul Djokovic, sârbul nu va evolua la Australian Open.
Andry Rublev va "moșteni" astfel traseul lui Djokovic, pe un sfert de tablou în care se mai află Matteo Berrettini. Nole fusese extrem de norocos la tragerea la sorți, având, pe hârtie, un parcurs destul de ușor. Nadal se află și el pe această jumătate, dar ibericul nu ar fi avut probabil șanse în fața numărului unu mondial, într-o eventuală semifinală. Sârbul l-a învins pe "Matador" în majoritatea partidelor jucate în ultimii 5 ani, pe hard.
Acum, Rafa are o șansă bună la finală, el și Zverev fiind acum principalii "suspecți" pentru a ajunge în ultimul act. Germanul și spaniolul s-ar întâlni în sferturi, urmând ca învingătorul din dispută să fie, probabil, mare favorit în semifinala cu Rublev sau Berrettini.
Zverev e creditat în acest moment cu a doua șansă la trofeu, după Medvedev, capul de serie 2, care e prezent pe jumătatea cealaltă de tablou. Fără Djokovic, neamțul are o șansă mare pentru o finală. Într-un eventual duel cu Nole, în penultimul act, Zverev trebuia să treacă peste handicapul faptului că nu l-a învins niciodată pe sârb la un Grand Slam, deși în partidele de la Jocurile Olimpice și de la Turneul Campionilor de anul trecut, "Sascha" avusese câștig de cauză. Vorbim însă de confruntări disputate după sistemul "cel mai bun din 3 seturi". La Grand Slamuri, Nole pare un adversar mult mai greu pentru Zverev.
Posibile sferturi de finală la Australian Open 2022
  • Rublev - Berrettini
  • Zverev - Nadal
  • Tsitsipas - Sinner/Ruud
  • Medvedev - Felix Auger Aliassime
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo