Azi, ministrul imigrării din Australia, Alex Hawke, a anulat iar viza lui Djokovic, deși acesta avusese luni câștig de cauză în instanță. În explicația dată de cabinet, Hawke specifică faptul că "e în interesul public să procedez așa", dar hotărârea lui poate fi întoarsă de instanță, așa cum s-a întâmplat și în cazul în care poliția de frontieră i-a anulat lui Nole viza pentru prima dată.
Cert e că în acest moment incertitudinile planează asupra modului în care Australian Open va începe, existând mai multe scenarii. Avocații lui Novak Djokovic s-au pregătit de decizia de anulare a vizei și, potrivit presei din Serbia, vor cere alt tip de viză pentru numărul unu mondial.
Planul nu este însă bătut în cuie. Reprezentanții legali ai lui Nole au primit documentația de la biroul ministrului imigrării, Alex Hawke, la ora 18:03, și s-au mobilizat deja să pregătească apelul. Ei speră să prezinte în fața instanței probele duminică, astfel încât luni, la ora începerii Australian Open, statutul lui Djokovic să fie unul clar.
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 2 ORE
CITEȘTE ȘI:
PRIMA REACȚIE A SÂRBILOR DUPĂ ANULAREA VIZEI LUI DJOKOVIC

Djokovic ar putea să fie expulzat de la Australian Open, chiar dacă va fi pe teren

Fiind vorba de un eveniment fără precedent în istorie, există mai multe scenarii, iar Herald Sun prezintă două variante, în contextul în care sursele prestigioasei publicații de la Antipozi indică faptul că e puțin probabil ca avocații lui Djokovic să apară în fața instanței până duminică.
Astfel, există o posibilitate ca turneul să înceapă și Nole să nu își fi aflat încă verdictul final dat de Tribunal, caz în care va fi înlocuit pe tabloul de concurs cu un "lucky loser". În cazul în care instanța se pronunță până duminică și decizia nu e favorabilă sârbului, pe tablou locul său ar urma să fie luat de rusul Andrey Rublev, cap de serie numărul 5.
Mai există o variantă, vehiculată de sursa citată: Novak Djokovic să fie pe teren la Australian Open, în contextul în care Tribunalul nu judecă în timp util cererea avocaților și, ulterior, în funcție de decizia instanței, să se ia hotărârea finală: dacă Nole are câștig de cauză să continue turneul, dacă nu, să fie eliminat și în continuare să avanseze în competiție următorul adversar pe care îl avea (care se va califica în turul următor fără să joace).
O discuție e legată și de posibilitatea ca Nole să fie interzis în Australia pe o perioadă de 3 ani, în cazul în care nu își găsește dreptatea la judecată. Conform legii, măsura poate fi activată, dar fiecare speță e diferită, iar autoritățile pot să îl "grațieze" de această pedeapsă.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Wimbledon
Wilander, convins că Djokovic poate doborî recordul lui Federer la Wimbledon! Care e atuul sârbului
IERI LA 13:07
Wimbledon
Djokovic nu a dat mâna cu arbitrul, după victoria cu Kecmanovic de la Wimbledon! Explicația sârbului
IERI LA 11:59