Novak Djokovic a rămas fără viză în Australia, astfel că în mod normal va părăsi țara în următaorele ore și nu va putea să-și apere titlul în primul turneu de Grand Slam al anului, care va începe luni, 17 ianuarie.
Alex Hawke, ministrul imigrării din Australia, cel care i-a anulat viza sârbului, a susținut printr-un comunicat: "E în interesul public să procedez așa". "Azi mi-am exercitat puterea prevăzută în sub-secțiunea 133C(3) a Actului de Migrație și am anulat viza domnului Novak Djokovic. În această decizie, am luat în considerare informațiile primite de la Departamentul Afacerilor Interne și de la Poliția de Frontieră. Guvernul Morrison încearcă să protejeze cât mai mult frontierele Australiei, în special în relația cu COVID-19".
Australian Open
Renata Voracova, traumatizată când a fost dată afară din Australia: "M-am simțit ca o criminală"
13/01/2022 LA 16:39

Prima reacție a sârbilor după anularea vizei lui Novak Djokovic

Bineînțeles, au apărut și primele reacții după această decizie. "Vești șocante din Australia. Ministrul Alex Hawke a luat decizia de a-l expulza din țară pe Novak Djokovic! Această decizie este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari scandaluri sportive din secolul XXI", relatează publicația sârbă Sport Blic.
Sursa citată a susținut apoi că anunțul lui Novak Djokovic, în care a recunoscut că a mers la interviul programat cu cotidianul francez L’Equipe știind că este infectat cu covid-19, a fost ultima "picătură" care a determinat Guvernul australian să ia această măsură: "După mesajul pe care l-a postat pe Instagram, guvernul australian a primit noi muniții pentru atacul asupra tenismanului sârb și deportarea din țară".
Mass-media din Serbia susține că motivul real pentru care Novak Djokovic a rămas fără viză este, mai presus de toate, de natură politică. "Şederea nevaccinului Novak Djokovic la Melbourne şi apariţia lui la Grand Slam a fost, mai presus de toate, un PR dezastruos pentru politicienii australieni la putere, pentru că oamenii şi alegătorii lor trăiesc de doi ani sub una dintre cele mai stricte reguli din lume. În ciuda faptului că peste 80% din populație a fost revaccinată, Australia este o insulă, izolată de alte teritorii, așa că fiecare nou vizitator în această țară trece printr-un control mult mai strict.
Un alt lucru este că trebuie să înțelegem cum funcționează conștiința unui australian mediu. Oamenii sunt obișnuiți să respecte sistemul social-politic ordonat și funcționează după aceste reguli toată viața.
Când milioane de australieni, care trăiesc de doi ani în condiții de libertate limitată, în ciuda faptului că au fost vaccinați, anunță vestea că un tenismen nevaccinat, chiar dacă a fost cel mai bun jucător al tuturor timpurilor și de nouă ori campion la Australian Open, va primi un permis special de a juca în țara lor, și asta după procesul în care practic a 'bătut Australia', provoacă o reacție specială în rândul oamenilor.
Adăugați la asta alegerile care vin peste trei luni, iar tabloul va fi și mai complet.Autoritățile australiene pur și simplu nu au îndrăznit să-și permită o astfel de sinucidere politică'', a mai notat Sport Blic.
Australian Open
Organizarea Australian Open 2022, 'de zece ori' mai grea + Ce sportiv a primit un wildcard
23/12/2021 LA 13:55
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
ACUM O ORĂ