Rusului i-a fost extrem de greu în ultimul act de la Melbourne, atitudinea fanilor deranjându-l. Dacă în trecut Medvedev a reușit să gestioneze bine astfel de momente - la US Open 2019 a fost huiduit chiar de la primul pas făcut în arenă -, acum a capotat, presiunea fiind prea mare.
La conferința de presă de după partidă, Medvedev a pozat în victimă, explicând că atitudinea fanilor e legată de naționalitatea sa. Nici vorbă de așa ceva, crede conaționalul său Aslan Karatsev, semifinalist anul trecut la Melbourne. Nici măcar atitudinea lui Daniil nu a deranjat atât de mult, crede Aslan, ci fanii au vrut neapărat ca o legendă precum Nadal să treacă linia de finish cu bine. Rafa avea șansa istorică să fie primul din istorie care ajunge la 21 de Grand Slamuri și, cum acest lucru venea după perioada de 6 luni în care a fost accidentat, valul de simpatie a fost uriaș.
"Faptul că publicul l-a susținut pe Rafael Nadal mi se pare absolut normal. Tocmai s-a întors după ce nu a jucat aproape jumătate de an. Era firesc ca fanii să îl susțină. Același lucru s-ar fi întâmplat și dacă Roger Federer ar fi jucat. Deci da, știu că atunci când fanii încearcă să-ți distragă atenția în timpul serviciului, este enervant, dar cred că mai devreme sau mai târziu Daniil își va da seama ce s-a întâmplat și va merge mai departe.Același lucru mi s-a întâmplat și mie, în carieră, la unele meciuri, dar nu se poate face nimic. Nu le spui fanilor: "Hai, sprijină-mă". Este inutil", a spus Aslan Karatsev potrivit gotennis.ru.
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 4 ORE
CITEȘTE ȘI:
ADEVĂRATUL MOTIV PENTRU CARE HALEP ȘI-A DAT AFARĂ ANTRENORII. PLANUL CAMPIOANEI NOASTRE

Medvedev, mesaj ferm pentru fani, la conferința de după partida cu Nadal

Pe teren, la festivitatea de premiere, Medvedev a avut un discurs "politically correct", primind cu demnitatea înfrângerea, însă la conferința de presă și-a spus marele of. În general extrem de puternic, Daniil știe să absoarbă energia negativă a publicului și să o folosească pentru a se motiva. Atitudinea fanilor australieni duminică a fost însă peste puterile lui de a gestiona lucrurile, iar dezamăgirea provocată e uriașă.
"După meciul de azi (n.r. duminică), am încetat să mai visez. Pentru totdeauna. Acum voi juca doar pentru mine și pentru a-mi îngriji familia. Și de dragul Rusiei, acolo am fost sprijinit mereu. Dacă e un turneu la Moscova, voi fi acolo, chiar dacă e în timpul unui Grand Slam", și-a început Medvedev speechul, pentru ca apoi să își explice dezamăgirea: "Dacă cineva striga în sprijinul meu, când Rafa se pregătea să servească, 1000 de oamenii făceau "Shhh", ca el să se poată concentra. Nadal a avut mereu liniște pe serviciul propriu. Pe al meu, a fost total diferit. E enervant, dezamăgitor, e lipsă de respect la adresa mea".
Nu cred că după 30 de ani voi mai continua în tenis. Nu cred să îmi mai doresc să joc, copilul din mine a murit, e greu să mai joc fără el. Când mi-am început drumul spre Top 20 și am început să mă lupt cu Djokovic, Federer și Nadal, toți vorbeau de tânăra generație și mi-au urat succes. Mi-au dat motivație, dar se pare că m-au mințit. În fiecare meci mare, nimeni nu a vrut să reușesc, nimeni nu m-a sprijinit. | Daniil Medvedev
Roland Garros
Mesajul lui Mouratoglou după prima victorie a Simonei Halep la Roland Garros! "Un meci special"
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Spectatori de 5 stele la meciul lui Halep din turul 1 la Roland Garros! Cine a urmărit-o pe Simona
ACUM 5 ORE