Au mai rămas ceva mai mult de 48 de ore până la startul Australian Open, iar Alex Hawke, ministrul imigrării, întârzie să dea un verdict final în privința numărului unu mondial. Această incertitudine aduce și mai multe deservicii de imagine Australiei, care și așa s-a expus odată ce Nole și-a câștigat dreptatea în instanță.
Se speculează că întârzierea are în vedere exact eliminarea tuturor lucrurilor neclare, astfel încât verdictul final să fie unul care nu mai poate fi atacat. Ca atare, autoritățile de la Antipozi ar pregăti expulzarea sârbului, astfel încât avocații săi să nu aibă mari șanse la apel sau chiar să nu aibă timp să îl facă.
CITEȘTE ȘI:
Australian Open
Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne
ACUM 2 ORE
MESAJUL MISTERIOS PRIMIT DE DJOKOVIC PE MOBIL, ÎN TIMPUL ANTRENAMENTULUI. ȘI-A STRÂNS ECHIPAMENTUL ȘI A PLECAT URGENT

Novak Djokovic poate avea acces la alt tip de viză, în Australia

Jurnaliștii sârbi au aflat că avocații lui Nole și-au făcut deja temele și au un plan foarte clar, în cazul în care clientul lor va rămâne iar fără viză.
"COD 4013, Djokovic și asul din mânecă. Aceasta e arma secretă a avocaților lui Novak", titrează blic.rs, care explică faptul că numărul unu mondial poate cere cu succes un alt tip de viză, dacă cea recâștigată în Tribunal va fi din nou anulată.
"Zvonurile că Novak Djokovic ar putea rămâne fără viză de ședere în Australia sunt în creștere, dar există și o opțiune ca, în cazul în care se va întâmpla să se ajungă la anularea vizei, prin decizia ministrului, cel mai bun tenismen din lume să rămână în Australia.
Politica australiană de imigrare are ca opțiune diferite tipuri de vize, cu accent pe cea înregistrată sub codul "Public Interest 4013". Viza cu codul 4013 presupune o perioadă de trei ani de scutire de la interdicție în cazul în care viza este revocată. Ea permite șederea în continuare, cu condiția îndeplinirii anumitor criterii. Unele sunt legate direct de Djokovic, altele de speța în care ministrul imigrării va lua o decizie în privința sârbului. Una dintre chestiuni vizează informațiile incorecte apărute în cererea de viză, adică chiar cazul lui Djokovic", notează blic.rs.
Sârbul este cap de serie nr. 1 la "openul vesel" și și-a aflat deja posibilul program din turneu. Astfel, îl va înfrunta în primul tur pe compatriotul său, Miomir Kecmanovic, nr. 78 ATP. Aceasta va fi a doua confruntare dintre cei doi sportivi, care s-au mai duelat în 2021, în sferturile de finală ale turneului Serbia Open de la Belgrad, unde Djokovic s-a impus cu 6-1, 6-3. După Kecmanovic, liderul clasamentului mondial ar putea da în turul 2 peste Tommy Paul, în turul 3 l-ar putea înfrunta pe Lorenzo Sonego, iar în turul 4 s-ar putea întâlni cu Cristian Garin. În sferturile de finală de la Australian Open 2022, Novak Djokovic s-ar putea duela cu Matteo Berrettini, în timp ce în semifinale numărul 1 ATP i-ar putea avea ca adversari pe Alexander Zverev sau Rafael Nadal.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 11 ORE
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 13 ORE