Swiatek a făcut un meci mare, chiar dacă serviciul nu a ajutat-o așa cum ar fi dorit (a comis nu mai puțin de 12 duble greșeli). Cheia partidei a fost, în opinia polonezei, finalul setului întâi. Deși a pierdut, Iga a salvat 9 mingi de set, lucru care i-a dat multă încredere.
"Cred că mi-am pierdut vocea, pentru că am țipat prea tare în timpul meciului. Vreau să le mulțumesc fanilor pentru suport, mi-au dat multă energie, victoria le-o datorez și lor. Am început mai bine, am avut multe mingi de break dar nu le-am fructificat. Am căpătat încredere după acel game (n.r. la 3-5); chiar dacă am pierdut primul set, am crezut că nu voi pierde", a spus Swiatek la final.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 14 ORE
CITEȘTE ȘI:
NICK KYRGIOS A CREZUT CĂ VA FI DESCALIFICAT CA DJOKOVIC, DUPĂ CE A LOVIT UN COPIL CU O MINGE DE TENIS LA AUSTRALIAN OPEN

Meciul cu Sorana Cîrstea i-a dat multă încredere lui Swiatek

Swiatek a fost condusă cu set și break în setul secund, dar și-a adus aminte de disputa cu Sorana Cîrstea, din optimi. Și atunci a fost condusă, însă a reușit să revină. Acest lucru i-a dat încredere polonezei, care, odată intrată la conducere, în manșa secundă, nu a mai cedat avantajul până la final.
"Au fost câteva mingi în care am putut să jur că mingea e out, dar era în teren. Chiar și așa, am fost setată pe victorie, nu am crezut niciodată că pot pierde. Am pierdut primul set cu Sorana, în optimi, și mi-am spus și azi că pot reveni. Am avut mare încredere în mine", a mai spus sportiva poloneză.
În semifinale, joi, în direct la Eurosport, Swiatek va reveni în arenă pentru duelul din semifinale. Acolo o așteaptă Danielle Collins, care a trecut de Alize Cornet, 7-5, 6-1. Cele două s-au întâlnit o singură dată, anul trecut la Adelaide. Sportiva din SUA s-a retras atunci, la scorul de 6-2, 3-0 pentru poloneză.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 15 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 17 ORE