Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm. Ce a spus poloneza

Cristian Mihală

Actualizat 26/01/2022 la 07:31 GMT+2

Iga Swiatek s-a calificat în prima sa semifinală la Australian Open, după ce a câștigat dramatic partida cu estona Kaia Kanepi, scor 4-6, 7-6, 6-3. În penultimul act, poloneza va juca împotriva lui Danielle Collins. Câștigătoarea de la Roland Garros a dezvăluit că nu s-a gândit vreo clipă că poate pierde disputa de azi.

Australian Open - Day 10 : Swiatek post game interview

Credit imagine: Eurosport

Swiatek a făcut un meci mare, chiar dacă serviciul nu a ajutat-o așa cum ar fi dorit (a comis nu mai puțin de 12 duble greșeli). Cheia partidei a fost, în opinia polonezei, finalul setului întâi. Deși a pierdut, Iga a salvat 9 mingi de set, lucru care i-a dat multă încredere.
"Cred că mi-am pierdut vocea, pentru că am țipat prea tare în timpul meciului. Vreau să le mulțumesc fanilor pentru suport, mi-au dat multă energie, victoria le-o datorez și lor. Am început mai bine, am avut multe mingi de break dar nu le-am fructificat. Am căpătat încredere după acel game (n.r. la 3-5); chiar dacă am pierdut primul set, am crezut că nu voi pierde", a spus Swiatek la final.
CITEȘTE ȘI:

Meciul cu Sorana Cîrstea i-a dat multă încredere lui Swiatek

Swiatek a fost condusă cu set și break în setul secund, dar și-a adus aminte de disputa cu Sorana Cîrstea, din optimi. Și atunci a fost condusă, însă a reușit să revină. Acest lucru i-a dat încredere polonezei, care, odată intrată la conducere, în manșa secundă, nu a mai cedat avantajul până la final.
"Au fost câteva mingi în care am putut să jur că mingea e out, dar era în teren. Chiar și așa, am fost setată pe victorie, nu am crezut niciodată că pot pierde. Am pierdut primul set cu Sorana, în optimi, și mi-am spus și azi că pot reveni. Am avut mare încredere în mine", a mai spus sportiva poloneză.
În semifinale, joi, în direct la Eurosport, Swiatek va reveni în arenă pentru duelul din semifinale. Acolo o așteaptă Danielle Collins, care a trecut de Alize Cornet, 7-5, 6-1. Cele două s-au întâlnit o singură dată, anul trecut la Adelaide. Sportiva din SUA s-a retras atunci, la scorul de 6-2, 3-0 pentru poloneză.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo