Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023

Nicu Savin

Publicat 07/12/2022 la 19:19 GMT+2

John Millman se antrenează deja cu mingile cu care se va juca la Australian Open 2023, iar australianul a explicat într-o postare pe Twitter că acestea sunt foarte ușoare și rapide, ceea ce va reprezenta cu siguranță un mare avantaj pentru jucătorii cu un serviciu solid.

Indian Wells: Kyrgios losing the point with his underarm serve

Credit imagine: Eurosport

A mai rămas ceva mai mult de o lună până la primul Grand Slam din 2023, Australian Open. Majoritatea jucătorilor de top sunt în plină pregătire pentru noul sezon, iar fiecare aspect trebuie luat în calcul pentru un start cât mai bun.
John Millman, unul dintre cei mai cunoscuți australieni din circuit, se antrenează deja cu mingile cu care se va juca la "Openul Vesel", iar de acest avantaj beneficiază cu siguranță și ceilalți jucători de la Antipozi. Millman a făcut o remarcă extrem de interesantă despre acest subiect, dezvăluit caracteristicile mingilor, care se anunță a fi diferite față de cele din sezoanele trecute.

Jucătorii cu serviciu puternic, avantajați la Australian Open 2023

Într-o postare pe contul personal de Twitter, australianul a explicat că mingile sunt foarte ușoare și rapide, ceea ce le va face greu de controlat, în ciuda umidității ridicate care va fi la Melbourne în ianuarie 2023. Astfel, jucătorii care excelează la serviciu vor avea un avantaj semnificativ, Millman numindu-i pe Kyrgios, Hurkacz sau Fritz.
"După ce am lovit mingile Dunlop de la AO 2023 în ultima săptămână, observația mea generală este că sunt ușoare și rapide, mai ales când sunt noi. Nu sunt cel mai ușor de controlat nici în condițiile umede care sunt în Brisbane. Nick Kyrgios, Hurkacz sau Fritz vor fi foarte periculoși la acest AO", a scris Millman pe contul personal de Twitter.
Ținând cont de afirmațiile lui Millman, ne putem face o idee și despre cine va avea avantaj în competiția feminină. Caroline Garcia, Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Elena Rybakina sau Aryna Sabalenka sunt printre jucătoarele cu servicii puternice, astfel că va fi greu de făcut break-uri pentru adversarele lor.
Competiția masculină de la Australian Open se anunță mai tare ca niciodată. Novak Djokovic va reveni la turneul său preferat și este văzut drept mare favorit, dar Rafa Nadal depune eforturi majore să ajungă în cea mai bună formă la Melbourne, unde are de apărat un trofeu. Tsitsipas, Medvedev sau reprezentanții generației și mai tinere precum Alcaraz, Sinner sau Auger-Aliassime vor avea și ei șansa lor, astfel că e greu de anticipat ce se va întâmpla la primul turneu major din noul sezon.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo