Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, pregătit să-și ia revanșa cu De Minaur! Antrenorii lui Rafa, optimiști la Madrid: "Îl facem să creadă!"

Irina Aldea

Publicat 26/04/2024 la 17:51 GMT+3

Antrenorii lui Rafa Nadal au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre meciul pe care "Matadorul" îl va disputa sâmbătă la Madrid împotriva lui Alex De Minaur.

Rafael Nadal nu a avut milă de Darwin Blanch, în primul tur la Madrid! Un singur game cedat

Rafa Nadal și-a început perfect campania la turneul "de casă" de la Madrid, pe care l-a câștigat de cinci ori în carieră. "Matadorul" a trecut de Darwin Blanch (16 ani, 1028 ATP) cu scorul de 6-1, 6-0, la capătul unui meci câștigat rapid, care a durat puțin peste o oră de joc. Nadal, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la forma sa fizică, nu a avut nicio emoție cu adversarul său cu 21 de ani și 117 zile mai tânăr decât el.
În continuare, Rafael Nadal îl va întâlni pe favoritul numărul 10, Alex De Minaur. Australianul l-a eliminat pe cel mai bun tenismen spaniol din toate timpurile în turul al doilea la Barcelona, învingându-l în minimum de seturi, și va căuta acum să-și adjudece a treia victorie consecutivă în fața legendarului spaniol, egalând situația la confruntările directe.
CITEȘTE ȘI:

Nadal, pregătit să-și ia revanșa cu De Minaur! Antrenorii lui Rafa, optimiști la Madrid

Antrenorii lui Rafa Nadal au trecut pe la microfoanele Twitch de la Mutua Madrid Open și au dezvăluit cum văd ei situația super-campionului spaniol din interiorul echipei. Nadal a arătat mult pesimism în ultimele zile cu privire la nivelul său de pregătire și la tot ce urmează să se întâmple în privința participării sale la Roland Garros.
Adevărul este că atât Carlos Moya, cât și Marc Lopez și Gustavo Marcaccio au fost mult mai optimiști cu privire la modul în care îl văd pe Rafa și cred că împotriva lui De Minaur vom vedea o îmbunătățire față de săptămâna trecută la Barcelona. Carlos Moya a fost primul care a luat cuvântul și a vorbit despre meciul de ieri cu Darwin Blanch:
"Ieri știam că este un meci în care trebuie să intrăm în ritm, că adversarul poate simți greutatea jocului. Trebuia să fie solid și așa a fost. În mijlocul competiției, pe măsură ce trec meciurile, vedem mai bine ce e de îmbunătățit. În acest moment, informațiile pe care le avem sunt de bază, cât mai puține. Joacă până la urmă ultimele meciuri ale sale în circuit. Trebuie să fie o oportunitate pentru cei care îl vor vedea pe teren. Magia pe care o are, cu prezența lui.
Trebuie să îi aducem omagiul pe care îl merită. Mulți oameni nu îl cunosc personal, dar l-au perceput ca pe cineva din familia lor. E ca și cum ar fi mâncat cu ei în casele lor. Trebuie să te bucuri de timpul care ți-a mai rămas pe teren, să-l prețuiești și să știi că repetarea unui astfel de eveniment este foarte greu de realizat. Adrenalina pe care o simte în aceste zile, asta nu va mai fi simțită din nou și se bucură de ea. Este ceva ce îți lipsește atunci când nu ești activ. Este una dintre marile vedete ale acestui sport, care se va retrage, și este foarte frumos să îl văd. Mi-am schimbat rutina pentru a-l vedea", a transmis Moya, care a vorbit apoi despre partica cu De Minaur:
"Va fi un meci diferit de cel de la Barcelona. Acolo nu l-a văzut pregătit împotriva unui rival ca Alex. Cred că mâine va fi un pic diferit. Fără a fi ideal, cred că îl vom vedea pe Rafa care a stat 8 zile și că fiecare minut petrecut pe teren este un minut de îmbunătățire. A petrecut mai multe ore pe teren între timp, acum este mai în formă. Cred că mâine putem avea un meci mai competitiv decât zilele trecute. Nu știu dacă va câștiga, dar în cadrul echipei suntem mai siguri de ceea ce putem vedea. Va fi mai bine decât ce am văzut săptămâna trecută", a transmis Moya.
picture

Rafa Nadal, OUT de la Barcelona! Rafa nu a rezistat decât un set cu Alex de Minaur

Marc Lopez, încredere maximă în Rafael Nadal înainte de meciul cu De Minaur de la Madrid

Marc Lopez, unul dintre antrenorii lui Rafa, a vorbit și el despre ce se întâmplă cu cel mai bun tenismen spaniol din toate timpurile: "Rezultatele sunt secundare. Important este să te simți din nou un jucător de tenis pe teren. Cei care îl iubesc vor ca el să se bucure, să nu meargă la turnee doar pentru a-și lua rămas bun, ci să ofere o versiune competitivă. Cred că ne va oferi puțină bucurie. Se antrenează și este nerăbdător. Sper că își va putea lua rămas bun așa cum merită. Întotdeauna ne surprinde și sper să ne mai surprindă încă o dată".
Lopez a vorbit și despre cât de competitive este Rafa și ce se întâmplă cu participarea la Roland Garros: "Este foarte competitiv. Orice ar face, vrea să câștige și să fie 100%. Fie că e vorba de golf, tenis sau altceva. Despre Paris… Cred că în momentul de față nu este la 100%, ceea ce este normal, dar din exterior încercăm să-i spunem că este mai bun decât crede el. Pe zgură are mereu mai mult timp pentru orice, pentru a duce greutatea punctului, acum îl costă un pic mai mult, aici oamenii trag mai tare de el și asta se pare că nu-l face să se simtă la fel de încrezător, iar treaba noastră este să-l facem să vadă că este mai bun decât crede el. Cred că este competitiv, se îmbunătățește de la o zi la alta și face pași mici înainte, pentru a ajunge la Roland Garros în cel mai bun mod, care este marele obiectiv".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo