Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a răbufnit după meciul cu De Minaur! Mesaj dur pentru cei care nu cred în accidentarea sa

Nicu Savin

Actualizat 23/01/2023 la 19:04 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat en-fanfare în sferturile de finală de la Australian Open, cedând numai 5 game-uri în disputa cu Alex De Minaur. Nole nu a mai acuzat probleme medicale, așa cum s-a întâmplat la partidele precedente, iar la conferința de presă a avut o reacție vehementă atunci când i s-a transmis că unii oameni consideră că accidentarea sa nu este atât de gravă pe cât a prezentat-o.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a început cu un mare semn de întrebare Australian Open, deoarece pregătirea i-a fost perturbată de o accidentare suferită la Adelaide. În fiecare din primele 3 meciuri de la Melbourne sârbul a cerut intervenția medicului, fiind vizibil afectat de problemele la coapsa piciorului stâng.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone
Astăzi, Nole a fost scutit de dureri și a oferit o demonstrație de forță în duelul cu Alex De Minaur, pe care l-a învins clar, scor 6-2, 6-1, 6-2. La interviul acordat pe teren, Djokovic a menționat că nu a mai suferit deloc din punct de vedere fizic, dar a dat de înțeles că durerile ar putea reapărea oricând.

Novak Djokovic a dezvăluit că are dovezi despre accidentarea sa, dar nu e hotărât dacă le va face publice

La conferința de presă, chestiunea legată de accidentare a fost repusă pe tapet, iar un jurnalist i-a transmis lui Nole că există oameni care se îndoiesc de gravitatea leziunii sale, insinuând că reprezintă mai degrabă o tactică de "adormire" a adversarilor. Djokovic a fost deranjat de acest aspect și le-a transmis un mesaj vehement celor care nu cred că are cu adevărat probleme la picior, subliniind că nu se întâmplă acest lucru în cazul altor jucători accidentați.
"Celor care se îndoiesc, le transmit să continue să o facă. E amuzant cum sunt puse în discuție doar accidentările mele. Când alți tenismeniau probleme fizice, ei sunt victimele, iar când e vorba de mine se spune că mă prefac. Nu trebuie să demonstrez nimanui nimic, dar am dovezi medicale, de acum și de acum doi ani. Am ecografii foarte clare. Nu știu daca o să le arăt în documentarul care îl pregatesc. Depinde de ceea ce simt, dar nu-mi pasă ce cred oamenii.
În jurul meu există o narațiune radical diferită de cea a altor jucători de tenis, dar asta îmi dă doar putere, mă motivează și mai mult să încerc să fiu cel mai bun din istorie, așa că nu pot decât să le mulțumesc (n.r. celor care cred că se preface privind accidentarea). Tocmai am vorbit despre accidentare, nu știu, ne gândim dacă ar trebui să continuăm fără antrenament în zilele libere. Semnele sunt bune, dar nu am de gând să sărbătoresc încă. Să vedem cum mă simt mâine", a spus Djokovic la conferința de presă.
Novak Djokovic va avea zi de pauză marți și va reveni în acțiune miercuri, pentru duelul cu Andrey Rublev din sferturile de finală. Rusul a câștigat un meci dramatic împotriva lui Holger Rune, revenind de la 2-5 în decisiv și 2-7 în super-tie-break. Rublev și Djokovic s-au întâlnit până în prezent de doar 3 ori, iar scorul disputelor directe îi e favorabil fostului număr unu mondial, 2-1. Nole s-a impus în ambele confruntări jucate cu rusul pe hard, acesta din urmă câștigând pe zgură.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo