Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic anunță că va da cărțile pe față: "Unii râd și asta mă deranjează! Veți ști totul în curând"

Nicu Savin

Actualizat 30/01/2023 la 12:22 GMT+2

Novak Djokovic trăiește un nou moment de glorie în cariera sa, după ce a reușit să câștige al 10-lea titlu la Australian Open și să-l egaleze pe Rafa Nadal la numărul de trofee de Grand Slam. Sârbul a fost totuși deranjat de îndoielile privind accidentarea de care a suferit și a anunțat că în zilele următoare va face publice dovezile despre gravitatea leziunii.

Novak Djokovic bei den Australian Open

Credit imagine: Imago

Novak Djokovic a reușit să depășească orice dificultate la Australian Open și a scris o nouă pagină de istorie în tenisul mondial. Sârbul a început accidentat primul Grand Slam al anului și asta i-a afectat serios evoluțiile în primele 3 tururi, dar odată ce a lăsat în urmă problemele medicale nimic nu l-a mai putut opri din drumul către al 10-lea titlu la Melbourne.
După succesul cu Tsitsipas din finală, Nole s-a prăbușit în loja sa și a plâns ca un copil. Toată acea descătușare s-a produs pentru că acest titlu a fost obținut în condiții dificile, sârbul spunând de altfel că este cel mai important din cariera sa. Mulți oameni s-au îndoit de gravitatea accindetării care l-a măcinat în prima săptămână, iar Nole a anunțat că va dovedi în curând că leziunea a fost cât se poate de reală, subliniind că l-a deranjat foarte tare controversa creată în jurul acestui subiect.
"În aceste două săptămâni, m-am gândit la posibilitatea de a posta ceva pe rețelele de socializare, să arăt imagini care să dovedească prin ceea ce treceam. O voi face în curând. Oamenii râd și vreau să arăt ce sa întâmplat, nu pentru ei, ci pentru mine. Veți ști totul în câteva zile. Nu vreau să zăbovesc, am câștigat turneul, dar mă deranjează felul în care s-au comportat unii oameni", a spus Djokovic, citat de sârbii de la sportal.blic.rs.

Djokovic a refuzat să se retragă de la Australian Open, deși accidentarea sa a fost majoră

Vorbind despre triumful lui Djokovic, Goran Ivanisevic s-a declarat șocat de ceea ce a reușit să facă sârbul în ultimele două săptămâni. Antrenorul croat a subliniat că accidentarea elevului său a fost cât se poate de serioasă și apropae orice jucător s-ar fi retras, dar Djokovic s-a încăpățânat să continue și de aceea rezultatul este unul miraculos.
"După rezultatele RMN-ului, hai să nu spun100%, dar 97% dintre jucătorii din circuit s-ar fi retras. El vine de pe altă planetă.El este dintr-o altă specie. Creierul lui funcționează diferit. Făcea 77 de terapii pe zi. Sunt cu el de patru ani, dar continuă să mă uimească prin felul în care gândește. Devine din ce în ce mai nebun, pot să o spun (n.r râde). Nu are limite înnenbunia sa, în sensul pozitiv mă refer. Tipul este incredibil, nu știu cum să-l descriu. Nu mă așteptam să câștige. Am crezut că am văzut totul în tenis, dar asta chiar m-a șocat.", a spus Ivanisevic, citat de tennisuptodate.com.
Antrenorul lui Djokovic a încercat să explice și momentul emoționant de după ultimul act de la Australian Open și a afirmat că Nole a adunat multe emoții pe parcursul turneului, iar reacția sa a fost o eliberare: "El ține totul înăuntru. Uneori trebuie să explodezi. A ținut totul în interior până la final, iar apoi a dat frâu liber emoțiilor. A fost foarte interesant pentru toată lumea. Este o mare realizare după trei săptămâni foarte grele".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo