Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka și-a respectat promisiunea făcută tatălui său, înainte de moartea acestuia: "A fost visul meu"

Nicu Savin

Actualizat 27/01/2024 la 20:43 GMT+2

Aryna Sabalenka s-a încoronat pentru a 2-a oară la rând campioană la Australian Open, după ce a învins-o pe Qinwen Zheng într-o finală fără istoric. Prin acest succes, bielorusa și-a respectat o promisiune făcută tatălui său, înainte ca acesta să se stingă din viață în 2019. Atunci, Aryna îi spunea celui care a îndrumat-o spre tenis că va câștiga două turnee de Grand Slam înainte de 26 de ani.

Povestea finalei Australian Open 2024, Sabalenka - Zheng

Aryna Sabalenka a făcut un turneu perfect la Australian Open și a cucerit al doilea trofeu consecutiv la Melbourne. Dacă în semifinala cu Cori Gauff a avut ceva emoții, bielorusa a surclasat-o pe Qinwen Zheng în ultimul act, scor 6-3, 6-2.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Prin acest succes, Sabalenka a devenit prima jucătoare de la Victoria Azarenka încoace care își apără titlul la Antipozi. De altfel, cele două jucătoare din Belarus sunt singurele din istorie care au câștigat primele lor două titluri de Grand Slam la Australian Open.
Aryna a vorbit pe larg despre ce înseamnă pentru ea acest al doilea titlu la "Openul Vesel" și a dezvăluit că cel mai important lucru este că și-a putut respecta promisiunea făcută tatălui său, înainte ca acesta să moară, în 2019.

Aryna Sabalenka, promisiune îndeplinită, după al doilea titlu la Australian Open

În primul episod al serialului "Break Point", bielorusa spunea că i-a promis solemn omului care i-a insuflat dragostea pentru tenis că înainte să împlinească 26 de ani va avea cel puțin două trofee de Grand Slam în vitrină. Faptul că acest obiectiv a fost atins înseamnă enorm pentru a 2-a jucătoare a lumii, iar asta s-a văzut în discursul său pe acest subiect.
"Să respect acea promisiune fost foarte important pentru mine, a fost visul meu, dar încă sunt multe pe care vreau să le ating, multe obiective pe care nu le-am avut în trecut. A fost foarte important să mă deschid în acel documentar, simt că trebuie să fiu conectată cu fanii mei, să-i ajut să-mi cunoască povestea, lucrurile care mă inspiră pe mine pot inspira pe altcineva. Acum am cele două titluri de Grand Slam, sunt sigură că asta îmi va da mai multă încredere.
Acum pot să mă uit înapoi și să văd că toată munca de atâția ani a meritat, că am mers pe calea cea bună. Tatăl meu a fost cea mai mare motivație a mea, a fost totul pentru mine, dar acum o am pe mama, sora și bunicile, trebuie să mă gândesc la ele. Simt că tatăl meu e mereu alături de mine, sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce a făcut pentru mine, dacă nu ar fi el nu aș fi aici chiar acum. Sunt acolo unde trebuie să fiu, acesta este cel mai important lucru.", a spus Sabalenka la conferința de presă.
Interesant este că Australian Open 2024 era ultimul Grand Slam la care Sabalenka își putea îndeplini promisiunea făcută tatălui său. Bielorusa e născută pe 5 mai, astfel că la Roland Garros va avea deja 26 de ani împliniți.

Aryna Sabalenka vrea titluri și la alte Grand Slam-uri, după cele de la Australian Open

Aryna are ambiții mari pentru restul sezonului și nu s-a ferit să-și manifeste încrederea că poate câștiga și la Roland Garros sau Wimbledon, competiții la care a ajuns în semifinale anul trecut (la Wimbledon mai are o prezență în careul de ași, în 2021).
"De mult timp a fost în mintea mea dorința de a nu fi o jucătoare care câștigă un Grand Slam și apoi dispare. Am vrut doar să arăt că sunt capabilă să fiu constantp, că pot câștiga mai mult. Chiar sper să mai câștig mai multe titluri, chiar acum am două, dar acesta a fost foarte important.
Anul trecut am arătat că pot juca bine pe orice suprafață, acele două semifinale (n.r. Roland Garros și Wimbledon) m-au emoționat foarte mult, am pierdut ambele meciuri împotriva a două jucători incredibile (n.r. Muchova și Jabeur), pur și simplu au arătat un nivel impresionant, dar am simțit că am fost prea emoționată sau că am lăsat ambele meciuri să-mi scape. Cu siguranță cred că muncesc din greu pentru a corecta aceste lucruri, vom continua să construim în aceeași direcție pentru că știu că pot face același lucru pe iarbă și pe zgură. Sper că în 2024 pot atinge aceleași obiective pe aceste două suprafețe.", a declarat bielorusa.
Odată cu titlul cucerit la Australian Open, Aryna Sabalenka și-a consolidat poziția a 2-a în clasamentul WTA și o amenință serios pe Iga Swiatek. Bielorusa are șanse reale de a redeveni lider mondial în viitorul apropiat, mai ales dacă va avea un parcurs lung la turneele WTA 100 din această primăvară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo