Al 87-lea turneu al carierie, al 61-lea obținut pe zgură și al 12-lea la Barcelona. Nu în ultimul rând, a 452-a victorie pe zgură, suprafața sa preferată. Câteva repere pentru Nadal, la capătul unui meci de colecție, poate cel mai frumos și dramatic din 2021.

Nadal, mesaj superb către Tsitsipas: "Are un viitor incredibil"

Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
ACUM 9 ORE
Ibericul a găsit resurse nebănuite să câștige în fața unui adversar mult mai tânăr, care era neînvins pe suprafața roșie anul acesta. Victoria a fost cu atât mai grea cu cât spaniolul a trebuit să treacă peste mingile de meci ratate în setul secund și a trebuit să ia totul de la 0, în decisiv. Nu în ultimul rând, Rafa avea de surmontat un avantaj psihologic important deținut de Tsitsipas, care în februarie, la Australian Open, revenea de la 0-2 la seturi, pentru a câștiga duelul din sferturile de finală.
La capătul partidei istorice de la Barcelona, Nadal a vorbit la superlativ despre publicul catalan, dar și despre adversar, căruia îi anticipează un viitor strălucit, cu multe trofee.
"Pentru mine, simplul fapt că pot să joc aici, după ce anul trecut turneul nu s-a putu ține, înseamnă enorm. După aproape un an în care nu am jucat cu public, să vin aici și să câștig în fața fanilor e incredibil. Apreciez enorm sprijinul pe care mi l-ați acordat de-a lungul carierei. Este aceeași plăcere să fiu aici, chiar dacă am aproape 35 de ani. Acum 10 ani, acest lucru era de neconceput, nu îmi imaginam că o să mai joc atât", și-a început Rafa discursul pentru ca apoi să vorbească la superlativ despre Tsitsipas.
"Stefanos este un adversar incredibil, numărul 1 în 2021 și știam cât de greu va fi. Jocul a avut de toate și este o victorie foarte importantă pentru mine. Am avut două opțiuni bune de a câștiga în setul doi, dar ceea ce s-a întâmplat - s-a întâmplat, trebuie să accept greșelile și să privesc cu optimism spre viitor. Este modul meu de a gândi, orice poate fi reparat. Vreau să îl felicit pe Stefanos, are un viitor incredibil și îi doresc tot ce e mai bun în cariera sa", a adăugat Rafa după ceremonia de decernare a premiilor.
Nadal și Tsitsipas au fost extrem de cordiali la final, Rafa dându-i să bea din șampania destinată câștigătorului.
Roland Garros
Toni Nadal, între Auger-Aliassime și Rafa! Ce va face la super-duelul din optimile Roland Garros
ACUM 9 ORE
Roland Garros
"Nadal vs. Nadal" în optimi la Roland Garros! Rafa a trecut fără emoții de Van De Zandschulp
ACUM 10 ORE