După ce ieri a avut nevoie de 3 seturi pentru a trece de Ilya Ivashka, Rafael Nadal părea că și-a găsit ritmul pe zgură și i-a administrat un sec 6-0 lui Kei Nishikori în primul set al confruntări din optimi.
Niponul a găsit însă resurse și profitând de momentele mai slabe ale lui Nadal și-a adjudecat manșa secundă cu 6-2. Imprecizia ibericului a continuat și în debutul decisivului, iar Nishikori a avut 3 șanse de break legate în primul game, dar Nadal le-a salvat și și-a făcut serviciul. De acolo, lucrurile au curs în favoarea sa, distanțânde-se apoi repede la 4-1. Nishikori a făcut 4-2 și a avut șansa chiar să-și recupereze break-ul, dar Nadal și-a făcut serviciul și s-a impus în final cu 6-2.
Astfel, fără să strălucească, Nadal își continuă drumul spre un nou trofeul la Barcelona, turneu pe care l-a câștigat de 11 ori în carieră.
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
ACUM 2 ORE

ATP Barcelona | Rafa Nadal - Cameron Norrie, în sferturile de finală

Pentru un loc în careul de ași, Nadal va juca cu britanicul Cameron Norrie (58 ATP), care a beneficiat de abandonul lui David Goffin (la scorul de 6-0, 3-5) pentru a avansa în sferturi. Cei doi s-au întâlnit o singură dată până acum, în turul 2 de la Australian Open 2021, iar Nadal a câștigat în 3 seturi, scor 7-5, 6-2, 7-5.
Sferturile de finală de la Barcelona
  • Rafael Nadal - Cameron Norrie
  • Andrey rublev - Jannik Sinner
  • Stefanos Tsitsipas - Felix Auger Aliassime
  • Diego Scwartzman - Bernabe Zapata Miralles/Pablo Carreno Busta
Partidele din sferturile de finală vor fi mâine, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
IERI LA 14:47
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34