Acum trei ani, Stefanos Tsitsipas a avut parte de un moment istoric la Barcelona Open atunci când a ajuns în prima sa finală a unui turneu ATP 500. Numărul cinci mondial va juca din nou finala turneului spaniol după ce s-a impus clar în fața tânărului italian Jannik Sinner.
Campionul de la Monte Carlo Open a salvat toate cele patru mingi de break cu care s-a confruntat pentru a ajunge la o serie cu adevărat impresionantă pe zgură în acest an: nouă victorii din nouă partide și niciun set pierdut.
Barcelona Open Banc Sabadell
ATP Barcelona : Top 5 puncte
26/04/2021 LA 04:34

Stefanos Tsitsipas, parcurs impresionat pe zgură în 2021

Tsitsipas a câștigat acum 10 din cele 12 meciuri disputate la Barcelona Open în cariera sa.
După această victorie clară în fața lui Sinner, a doua din carieră în fața italianului, Tsitsipas l-a egalat acum pe Andrey Rublev, ambii având 26 de victorii în acest an. Tsitsipas și Rublev au un avans de opt victorii față de cei mai apropiați rivali în cursa pentru Turneul Campionilor de la Torino din acest final de sezon. Podiumul este ocupat chiar de Jannik Sinner.
De asemenea, după victoria cu Sinner, Tsitsipas are garantat primul loc în clasamentul pentru Turneul Campionilor.
Tsitsipas va juca în finală cu câștigătorul dintre Rafael Nadal (de 11 ori campion la Barcelona) și Pablo Carreno Busta. Tsitsipas are un palmares negativ în fața lui Nadal (2-6) în timp ce este neînvins în fața lui Carreno Busta (2-0).
Barcelona Open Banc Sabadell
Rezumatul partidei Nadal-Tsitsipas, finala ATP Barcelona. Probabil meciul anului în tenisul mondial
25/04/2021 LA 20:30
Barcelona Open Banc Sabadell
Ce a spus Nadal despre Tsitsipas, la capătul finalei de la Barcelona, una de un dramatism extrem
25/04/2021 LA 19:53