Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ești cel mai nepopular om din Barcelona"! De Minaur, replică genială, după ce l-a învins pe Nadal

Nicu Savin

Publicat 18/04/2024 la 07:00 GMT+3

Alex De Minaur l-a învins pe Rafa Nadal în turul secund de la Barcelona, scor 7-5, 6-1. Evident, australianul le-a provocat o mare supărare fanilor care au umplut până la refuz arena care îi poartă numele celui mai bun jucător de zgură din istorie, dar la final a reușit să smulgă multe zâmbete prin replica oferită pe teren.

De Minaur remporte son match face à nadal

Credit imagine: Eurosport

Alex De Minaur a demonstrat încă o dată că traversează o perioadă de vis în cariera sa. După ce săptămâna trecută l-a ținut în șah pe Novak Djokovic în sferturile de la Monte Carlo, australianul clasat pe locul 11 ATP a obținut azi o victorie care va cântări enorm în palmaresul său peste ani.
De Minaur l-a învins pe Rafael Nadal în turul doi de la Barcelona, scor 7-5, 6-1. Chiar dacă succesul său este unul logic, pentru că ibericul este departe de forma sa din trecut, australianul se va putea mândri la final de carieră că l-a învins pe Nadal chiar pe suprafața sa favorită și nu oriunde, ci la un turneu pe care "Matadorul" l-a câștigat de 12 ori.
Evident, succesul lui De Minaur le-a creat o mare supărare fanilor de la Barcelona, care l-au susținut pe Rafa pe tot parcursul meciului. Așa cum se întâmplă de obicei, australianul a fost nevoit să vorbească în fața publicului pe care "l-a enervat" cu jocul său solid, dar a dat dovadă de o prezență de spirit ieșită din comun și a reușit să-i facă pe fani să zâmbească.

Alex De Minaur, savuros în fața publicului catalan, după ce l-a învins pe Rafa Nadal la Barcelona

Intervievatorul i-a transmis lui Alex că este probabil cel mai puțin popular om din Barcelona în momentul de față, pentru că l-a învins pe eroul local, iar replica sportivului de la Antipozi a venit imediat: "Tot ce pot spune e că sunt foarte foarte norocos că nu l-am întâlnit pe Rafa cu câțiva ani mai devreme pe zgură. Ar fi fost un rezultat foarte diferit".
La conferința de presă de după meci, Nadal nu i-a luat din merite lui De Minaur, dar a subliniat că pentru el rezultatul nu a fost deloc important la acest turneu și a recunoscut că deocamdată nu este la nivelul de a juca la o asemenea intensitate atât de mare.
Pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de la Barcelona, Alex De Minaur se va duela cu învingătorul duelului dintre Arthur Fils și Daniel Altmaier. Având în vedere ce jucători sunt pe partea sa de tablou, australianul are toate șansele de a ajunge măcar în semifinalele turneului din Catalunya, unde în față i-ar putea ieși Stefanos Tsitsipas.
De Minaur a avut o primă parte de sezon foarte bună, în care a făcut optimi la Australian Open, finală la Rotterdam și a cuceirt trofeul la Acapulco.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo