Articol scris de Marius Sechea
Trecând printr-o criză majoră de încredere, după a 15-a înfrângere în primul tur din acest sezon, Benoit Paire a decis să ia o pauză pe o perioadă nedeterminată, prezența lui la Wimbledon fiind nesigură.
Într-o postare pe Instagram, tenismenul francez în vârstă de 33 de ani a publicat o fotografie în care își ține capul între mâini, iar cu franchețea pentru care e cunoscut a scris: "Pauză de tenis pentru o perioadă nedeterminată de timp".
Tenis
Benoit Paire, "ziua rușinii" la Estoril! Ce gest a putut face francezul în fața spectatorilor
26/04/2022 LA 10:56
Aerul parizian nu i-a adus zâmbetul pe buze jucătorului originar din Avignon, care a fost eliminat în primul tur al Openului Franței de belarusul Ilya Ivashka (3-6, 5-7, 6-1, 5-7).
În afară de cele două victorii din calificări de la Madrid, la începutul lunii mai, el a câștigat doar trei meciuri pe tabloul principal al unui turneu în 2022: două la Australian Open, în ianuarie, și ultimul la Geneva, la jumătatea lunii mai.
Aflat pe locul 19 în lume cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei de Covid-19, în primăvara anului 2020, Benoit Paire a căzut acum până pe locul 80.fla
Citește și:

BENOIT PAIRE A FOST AFECTAT SERIOS DE PANDEMIA DE COVID-19

După înfrângerea în patru seturi în primul tur de la Roland Garros, francezul a vorbit despre problemele sale: "O să iau o pauză pentru că am suferit mult în ultima vreme. Trebuie să-mi fac ordine în gânduri. Simt că nu sunt tocmai fericit. În momentul de față, simt că creierul meu nu mai face față presiunii", a explicat sportivul la vremea respectivă.
În timpul pandemiei de Covid-19, Benoit Paire nu s-a adaptat deloc la condițiile drastice de concurs impuse de organizatori în acea perioadă, poate și datorită faptului că a fost testat pozitiv de trei ori și a trebuit să stea în carantină.
Prima dată, a fost testat pozitiv la US Open, în 2020, și a trebuit să stea câteva zile în carantină forțată. Câteva săptămâni mai târziu, a fost testat din nou pozitiv la turneu de la Hamburg.
Ultima dată a fost testat pozitiv la sfârșitul lunii decembrie 2021, iar apoi a declarat frustrat pe Twitter: "M-am săturat de Covidul ăsta al vostru."
Tenis
TennisWorldUSA: Morgan Bourbon va fi alături de Simona Halep la Indian Wells şi Miami
07/03/2022 LA 08:06
Tenis
Nadal, a 11-a victorie la rând în circuitul ATP: "Nu există nimeni care să îl oprească!"
23/02/2022 LA 05:46