Benoit Paire a uimit pe toată lumea cu ultimele sale dezvăluiri. Francezul în vârstă de 31 de ani a spus clar și răspicat că și-a dat toată echipa afară pentru ca toți banii să-i rămână lui. Mai mult, Paire a recunoscut că nu este interesat să facă performnață la turneele la care participă și că îi este de ajuns să încaseze sumele aferente prezenţei pe tablou.
"Vin, iau nişte bani şi plec la următorul turneu. Îmi fac treaba. Ceea ce este surprinzător în circuitul actual e faptul că există multe beneficii de pierdut. Dacă tu câştigi un un turneu ATP 250, nu iei mai mult de 30.000 de dolari (n.r. - 25.000 de euro). Eu, cu un <bye> (n.r. - exceptare de la prima manşă), am luat 10.000 (n.r. - 8.400 de euro) de fiecare dată, pierzând direct. De ce să te zbaţi ca un nebun pentru a câştiga doar un pic mai mult?", a declarat Paire pentru L'Equipe.

Benoit Paire, tenismenul care admite că joacă tenis doar pentru bani

Atlanta Open
Benoit Paire "lovește" din nou! Reacția genială a francezului, când a aflat că poate părăsi Top 100
26/07/2022 LA 10:29
Paire a declarat că nu e interesat să se mențină în formă sau să depună efort pentru a încerca să treacă la un nivel superior în procesul lui de pregătire fizică și mentală: "Nu ating deloc racheta", a confirmat el. De asemenea, Paire s-a despărţit de antrenorul său, David Guez: "Nu are rost să plătesc pe cineva din circuit acum. Sunt singur. Nu am nimic, nici antrenor, nici preparator fizic. Nu sunt antrenat, nici pregătit să joc meciuri tari", a adăugat tenismenul francez.
După ce a pierdut, miercuri, în faţa lui Stefanos Tsitispas, în optimile de finală ale turneului de la Acapulco, scor 3-6, 1-6, locul lui din clasament începe să se deterioreze pe zi ce trece. Poziția pe care o ocupă în prezent, 31, este menținută doar pentru că ATP a decis să înghețe clasamentul. Altfel ar fi mult mai jos: "Dacă tenisul a devenit aşa, asta este viaţa. Dar nu este viaţa mea. Nu voi continua aşa mult timp", a mai spus el.

Benoit Paire, "victimă" a noului sistem ATP?

Benoit Paire a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, anul trecut, la New York, şi a ratat US Open, deşi al doilea test a fost negativ. Apoi, el a fost declarat caz contact în ianuarie, la Melbourne, şi a intrat în carantină strictă înainte de primul turneu major al anului, Australian Open. Paire a fost obligat să stea în izolare strictă înaintea primului Grand Slam al anului.
"O pregătire trunchiată, meciuri trunchiate. Pentru mine, acest lucru este scandalos. Totul e foarte frumos la turneul lor, dar pentru mine este un rahat şi ceea ce s-a întâmplat este ruşinos. Eu, nu am semnat pentru asta! Eu am semnat pentru paisprezece zile în care să mă pot antrena, pentru un lucru prin care, pentru că nu era multă lume în avion, să fie afectată doar o mică secţiune, în cazul unei persoane infectate.
Eu am călătorit singur la business, nu am văzut pe nimeni în timpul zborului, m-am dus la Hyatt pe cont propriu, pentru că nu era nimeni acolo şi era zborul jucătorilor din calificări. Nu m-am intersectat cu nicio persoană toată călătoria. Şi acolo, tot zborul este trimis în carantină, pentru că există un caz pozitiv în avion. Nu am semnat pentru asta!", a declarat Paire, în februarie, într-un interviu acordat L'Equipe.
Tenis
"Rebelul" Benoit Paire, dialog inedit cu Simona Halep: "Scuze, dar antrenorul tău a pierdut!"
12/07/2022 LA 15:39
Tenis
Benoit Paire va lua o pauză pe o perioadă nedeterminată! Francezul, afectat serios de pandemie
07/06/2022 LA 09:24