Benoit Paire, ocupant al locului 29 ATP, a șocat lumea tenisului joi seară, în optimile de finală ale turneului de 250 de puncte de la Buenos Aires, Argentina Open. Francezul în vârstă de 31 de ani a avut o atitudine rușinoasă în meciul pe care l-a disputat în compania favoritului gazdelor, Francisco Cerundolo, ocupant al locului 137 ATP, și a provocat un scandal uriaș.
Paire și-a pierdut cumpătul în setul secund, după o ceartă avută cu arbitrul de scaun. Condus cu 2-0 de Cerundolo, Paire a contestat o minge pe serviciul adversarului său, determinându-l pe arbitru să coboare din scaun, după ce refuzase să verifice urma. Tenismenul francez a început să înjure, dar văzând că nu are câștig de cauză, a scuipat în direcția urmei lăsate de mingea pentru care a început scandalul în primă instanță, chiar sub privirile oficialului din scaun.
US Open
US Open 2021: Trei ponturi pentru ultimul Grand Slam din acest an
31/08/2021 LA 12:27
Acesta din urmă l-a sancţionat cu un avertisment pentru "comportament nesportiv". La puţin timp după acel moment controversat, după o altă contestaţie, Paire a fost penalizat cu pierderea unui punct. El a cerut apoi prezenţa supervizorului turneului, Jorge Mandl, care a căutat să-l calmeze, dar fără nicio reușită.

Benoit Paire, din ce în ce mai irascibil pe terenul de tenis

Asemuit de internauți cu Nick Kyrgios, pentru comportamentul lui adesea delăsător și jignitor la adresa tuturor celor prezenți pe teren, dar și a spectatorilor, Benoit Paire nu s-a oprit acolo. În ultimul game al meciului, la scorul de 6-4, 3-6, 1-5, francezul a ales calea non-combatului și a făcut mai multe duble greșeli în mod intenționat, dar și alte servicii plasate în bătaie de joc.
Mai mult, la mingea de meci avută de adversar, Benoit Paire a servit chiar în timp ce un copil de mingi se afla în mișcare pe terenul de tenis. Fără doar și poate, acest comportament va fi aspru sancționat de ATP. După meci, Benoit Paire a continuat cu atitudinea sfidătoare. El a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu palmaresul său de victorii/înfrângeri (225/243) în circuit, dar și câți bani a câștigat în întreaga carieră până acum (8,5 milioane de euro). Francezul a atașat și un mesaj insultător la adresa celor care îl critică.
Western & Southern Open
Benoit Paire și-a recăpătat dragostea pentru tenis! Francezul explică: "Simt că redevin tenismen"
18/08/2021 LA 13:18
Wimbledon
Benoit Paire, declarație total lipsită de respect la adresa fanilor de la Wimbledon
29/06/2021 LA 14:35