Horia Tecău a primit o nouă veste proastă. După Simona Halep, Gabriela Ruse și Raluca Olaru, care sunt indisponibile pentru partida din Billie Jean King Cup, Monica Niculescu a fost testată pozitiv cu Covid-19 la sosirea în Polonia.
Românca s-a izolat de restul lotului înaintea antrenamentului pe care trebuia să îl desfășoare alături de Mihaela Buzărnescu, jucătoare cu care a fost contact direct, informează Prosport. De asemenea, Monica Niculescu mai este contact direct cu Horia Tecău, căpitanul-nejucător, antrenorul Alina Tecșor-Cercel, medicul Dan Cristea, kinetoterapeutul Bogdan Covrig și sparring-partnerul Andy Jianu.
Citește și:
Billie Jean King Cup
"Sunt o vikingă!" Reacția Andreei Prisăcariu la criticile primite după înfrângerea cu Iga Swiatek
19/04/2022 LA 10:16

Horia Tecău, lot decimat înaintea debutului în Billie Jean King Cup

În acest moment, Horia Tecău are la dispoziție doar trei jucătoare în lotul României: Irina Begu, Mihaela Buzărnescu (cea care a înlocuit-o pe Gabriela Ruse) și Andreea Prisăcariu (care a înlocuit-o pe Raluca Olaru).
Gabriela Ruse a declarat forfait pentru meciul pe care echipa României îl va susţine contra Poloniei, pe 15 şi 16 aprilie, în primul tur al calificărilor competiţiei Billie Jean King Cup, din cauza unei inflamaţii cardiace. Sportiva a fost urmată apoi de Raluca Olaru, care își anunțase prezența în echipa României în locul Simonei Halep. Olaru a acuzat probleme de sănătate în weekend și l-a informat pe Horia Tecău că nu poate să facă deplasarea în Polonia.
Simona Halep s-a accidentat la Indian Wells, ratând și turneul de la Miami, nefiind încă recuperată, în timp ce Jaqueline Cristian, o altă jucătoare care ar fi putut fi în lotul României, s-a accidentat grav la Doha, în luna februarie.
Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu sunt celelalte jucătoare care fac parte din echipa României pentru meciul cu Polonia, căpitanul nejucător fiind Horia Tecău, aflat la meciul de debut. Din lotul Poloniei fac parte Iga Swiatek, liderul circuitului feminin mondial, Magda Linette (64 WTA), Magdalena Frech (87 WTA) şi Maja Chwalinska şi Alicja Rosolska. Meciul este programat la Radom (Polonia), pe 15 şi 16 aprilie. Echipa câștigătoare se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Billie Jean King Cup
Andreea Prisăcariu a reacționat după ce a luat un dublu 6-0 de la Iga Swiatek: "Sunt top!"
17/04/2022 LA 13:31
Billie Jean King Cup
Horia Tecău, după înfrângerea României în fața Poloniei: "Putem pleca de aici cu capul sus"
17/04/2022 LA 08:36